ΤΟΠΙΚΑ

Η Ελλάδα στους τρεις best sellers προορισμούς

Η Ελλάδα στους τρεις best sellers προορισμούς

Μετά την καλή πορεία των πρώιμων κρατήσεων το φθινόπωρο του 2023, η DER Touristik αναφέρει αύξηση των κρατήσεων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2024 στο εντυπωσιακό ποσοστό του 47%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αύξηση των πελατών κατά 33%. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφεται υψηλή ζήτηση για Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία.

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις για τον δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο της Ευρώπης δεν αποτελούν έκπληξη, με την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα να βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των προορισμών, και την Τουρκία να σημειώνει την ισχυρότερη ανάπτυξη.

thomas cook

“Βλέπουμε ότι η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται. Τα ταξίδια θα παραμείνουν προτεραιότητα το 2024”, δήλωσε ο Ingo Burmester, επικεφαλής της DER Touristik Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τάση για διακοπές υψηλότερης αξίας και η αύξηση των ταξιδιών σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων συνεχίζεται επίσης. Ταυτόχρονα, όπως είπε, παρατηρείται, μια “επιστροφή στις έγκαιρες κρατήσεις”. “Έτσι, οι ταξιδιώτες εξασφαλίζουν έτσι εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης έως και 60%”, τόνισε ο κ. Burmester.

Οι οργανωμένες διακοπές αποκτούν προσωποποιημένο “χαρακτήρα”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της DER Touristik, μια άλλη τάση στις καλοκαιρινές διακοπές είναι ότι γίνονται αποκτούν όλο και πιο προσωποποιημένο “χαρακτήρα”. “Για παράδειγμα, παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια με επιστροφή, δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και glamping, καθώς και για ταξίδια στις σκανδιναβικές χώρες”, ανέφερε ο κ. Burmester.

Η DER Touristik, όπως είπε, ανταποκρίνεται σε αυτή την τάση, παρέχοντας μια διευρυνόμενη προσφορά στον τομέα των ειδικών ταξιδιών. Επιπλέον, ο ειδικός στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων Meiers Weltreisen θα επανατοποθετηθεί στην αγορά με πρόσθετες υπηρεσίες και αυθεντικές εμπειρίες ταξιδιών μετ’ επιστροφής.

Αύξηση των τιμών σε “μεσαία” μονοψήφια επίπεδα

Όσον αφορά τις τιμές, ο Burmester κάνει λόγο για “χαμηλές αυξήσεις τιμών σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνολική αύξηση των τιμών θα οδηγήσει πολλούς πελάτες να αναζητήσουν συνειδητά διακοπές που προσφέρουν ιδιαίτερα καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, στη “θετική τάση κρατήσεων” σε χώρες όπως η Τουρκία και η Τυνησία. Επομένως, οι φθηνές διακοπές σε καλοκαιρινούς προορισμούς στο εξωτερικό θα είναι διαθέσιμες και το καλοκαίρι του 2024.

money-tourism.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.