ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔούKISSα Πιστεύει ότι το Drag Είναι Αναπόσπαστο Κομμάτι της Ιστορίας της Μυκόνου

Η ΔούKISSα Πιστεύει ότι το Drag Είναι Αναπόσπαστο Κομμάτι της Ιστορίας της Μυκόνου

Μύκονος χωρίς drag show, είναι μισή Μύκονος. Σουλατσάροντας στα Ματογιάννια το βράδυ, οι θαμώνες του νησιού που αναζητούν μία αυθεντική Μυκονιάτικη διασκέδαση, τρέχουν προς τα μικρά αυτά μπαράκια που οι drag queens δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεσηκώσουν το κοινό τους.

Για όποιον βρέθηκε για ακόμα μία χρονιά στη Μύκονο, το σόου της ΔούKISSα ήταν στα must do για τους επισκέπτες του νησιού. Η αγαπημένη drag queen, που είναι η ψυχή των ελληνικών καλλιστείων για Drag Queens, έκανε ένα ολιγοήμερο πέρασμα από το νησί, που ήταν όμως αρκετό για να αφήσει το στίγμα του στην νυχτερινή ζωή της Μυκόνου για ακόμα μία σεζόν.

Όσο περιοδεύει και σε άλλα νησιά για το καλοκαίρι, μιλήσαμε με την ΔούKISSα για τις νύχτες της στην Μύκονο, το drag και τα απαραίτητα που χρειάζεται μία drag queen του βεληνεκούς της για να ταξιδέψει για σόου.

image00002.jpeg

VICE: Πότε ξεκίνησες να πηγαίνεις για πρώτη φορά για show στη Μύκονο;
ΔούKISSα: Πρώτη φορά σόου έκλεισα στην Μύκονο το 2017 στο Club 54, σχεδόν ενάμιση χρόνο αφότου έκανα Drag. Το σόου μου το έκλεισε ο φίλος μου ο Σωτήρης που δούλευε εκεί και τον ευχαριστώ πολύ. Βλέπεις είχα πάει το 2013 και είχα δει όλες τις Θεάρες Drag Queens του νησιού και της είχα ερωτευτεί. Ειδικά την Priscilla που την έχω σαν πρότυπο, αλλά και τον Lenn που έκανε Drag Show στο νησί από το ‘80!

Φέτος πώς ήταν η εμπειρία σου; Σε ποια μέρη εμφανίστηκες;
Φέτος πήγα για εφτά βραδιές στο νησί και κάθε ένα βράδυ με γέμισε μοναδικά για διαφορετικούς λόγους. Δούλεψα στο 54, όπως κάνω και κάθε καλοκαίρι από το ‘17, αλλά φυσικά και στο αγαπημένο μου Porta Bar, ένα από τα παλαιότερα gay bar του νησιού και στο οποίο είχα την τιμή να είμαι η πρώτη drag queen που φιλοξένησε από το ‘18 και μετά. Εκεί ήρθαν να με δουν όλα τα παιδιά που με ξέρουν και αλλά καινούργια που δουλεύουν στο νησί, με τα οποία και αγαπηθήκαμε.

image00004.jpeg

Πώς ανταποκρίνεται το κοινό στο πρόγραμμά σου;
Το κοινό της Μυκόνου απαρτίζεται κυρίως από τουρίστες και στο λέω αυτό διότι είναι εξοικειωμένοι με το Drag και έτσι όταν βλέπουν μια Drag Queen ξέρουν πώς να σε κάνουν να νιώσεις Θεά. Η ανταπόκριση είναι πάντα μαγική και ταιριάζει γάντι σε αυτό που προσφέρω.

Πώς ξεκίνησαν να γίνονται statement για το νησί τα drag show;
Απ’ όσο γνωρίζω, και συγκεκριμένα κατευθείαν από το στόμα του Lenn, με τον οποίο είμαστε και φίλοι, εκείνος ξεκίνησε τα Drag show στη Μύκονο το ‘80. Εκείνος λοιπόν με τις μιμήσεις που έκανε στο Bar City τότε, δημιούργησε την ανάγκη για drag show, διότι οι μιμήσεις ήταν τόσο καλές που ο κόσμος στριμωχνόταν για να δει αυτό το θέαμα και έτσι όλο και περισσότερα gay μαγαζιά ακολούθησαν τον δρόμο αυτό.

image00006.jpeg

Ποια είναι η σχέση που έχετε μεταξύ σας οι drag queens στην Μύκονο; Είδα και πολλές από το εξωτερικό.
Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι περισσότερες drag queens του νησιού και έχουν έρθει καινούργιες στα μαγαζιά που φιλοξενούν πλέον drag show. Όλες πάντως είναι από το εξωτερικό και όλες αρκετά ταλαντούχες και μπορώ να πω πως οι σχέσεις μας είναι άριστες με όσες γνωρίζω, όπως και με αυτές που δεν έρχονται πια στο νησί.

Υπάρχει ζήτηση και σε νησιά εκτός Μυκόνου; Είναι κυρίως από gay clubs;
Υπάρχει ζήτηση, αλλά όχι πολύ μεγάλη. Δεν είναι από gay μαγαζιά, διότι βλέπεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και τα περισσότερα από αυτά δεν φιλοξενούν κάποιο σόου. Όμως άλλοι επιχειρηματίες που δεν αυτοπροσδιορίζουν τα μαγαζιά τους ως gay και έχουν δει την δουλειά μου, με έχουν καλέσει και με κάλεσαν και φέτος για σόου, όπως σε beach bar στην Κω, σε ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο, αλλά και σε μία μουσική σκηνή στην αγαπημένη μου την Κύπρο. Τέλος, μην ξεχάσω να πω ότι έχω το λατρεμένο μου Αερικό που με φιλοξενεί όποτε θέλω και όποτε πάω στα Χανιά.

image00005.jpeg

Τι ζητάς συνήθως για να κλείσεις μία συμφωνία με ένα μαγαζί;
Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση, διότι αρκετός κόσμος μπορεί να μην γνωρίζει τι χρειάζεται μια drag queen για να αποδώσει το μέγιστο της δουλειάς της. Αρχικά, τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή πέρα από το μεροκάματο της, να της καλύψουν τα μεταφορικά, και με αυτό εννοούμε όλα τα εισιτήρια των ΜΜΜ που θα χρησιμοποιήσει για να πάει στο μέρος που την έχουν καλέσει (από το ταξί μέχρι το αεροπλάνο και τα σχετικά), διότι το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης αλλάζει όλη του την εικόνα για να κάνει το drag show προϋποθέτει πολλές αποσκευές για την μεταφορά των αντικειμένων που χρησιμοποιεί.

Επίσης, ένα δωμάτιο με καλό κλιματισμό για να μπορέσει να προετοιμαστεί, από το βάψιμο και το ντύσιμο εώς την ώρα που θα επιστρέψει για να ξεκουραστεί ώστε να ξαναβγει στην σκηνή. Κατ’ επέκταση ένα χώρο στο μαγαζί με νορμάλ θερμοκρασίες για να αλλάξει τα κοστούμια της ανάμεσα στα σόου και φυσικά μια σκηνή σωστά φωτισμένη, στην οποία θα αναδείξει το ταλέντο της και αυτό που έχει κληθεί να κάνει, το Drag Show!

Τελευταίο και επίσης σημαντικό, την αγάπη και την κατανόηση του μαγαζιού διότι αυτό που κάνουμε είναι αρκετά κουραστικό, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

image00009.jpeg

Τι κρατάς από το μέχρι τώρα φετινό σου καλοκαίρι στην Μύκονο;
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την φίλη μου την Μυρσίνη, η οποία με φιλοξένησε στα πανέμορφα Hyades Apartments και τα 7 βράδια που έμεινα στο νησί και τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν την τέλεια διαμονή στην χώρα της Μυκόνου.

Επίσης, κρατάω την επαφή μου με τα καινούργια άτομα που γνωριστήκαμε και αγαπηθήκαμε, όλα τα γνώριμα και φιλικά πρόσωπα που με στήριξαν με την παρουσία τους και που τόσο τα ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν κάθε χρόνο το Porta Bar και 54 cocktail & lounge bar. Αγαπώ το νησί και εύχομαι το drag show να μην πάψει να υπάρχει, διότι για μένα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του νησιού και της γενικότερης queer κουλτούρας της χώρας μας.

Αν ενδιαφέρεσαι για το σόου της ΔούKISSα, περισσότερα, εδώ.

πηγη vice.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.