ΤΟΠΙΚΑ

Η Δημοτική Αρχή μεριμνά για τους ΑΜΕΑ

Η Δημοτική Αρχή μεριμνά για τους ΑΜΕΑ
Την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε παραλίες σε ΑμεΑ αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα εξασφαλίζει ο Δήμος Μυκόνου

Tην αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε παραλίες σε ΑμεΑ αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες, έγκυοι, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοπαθείς τραυματίες κλπ) εξασφαλίζει ο Δήμος Μυκόνου μέσα στο Καλοκαίρι του 2018.

Η εγκατάσταση μηχανισμών για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα και βεβαίως, η πρόσβαση και η χρήση των υποδομών αυτών θα είναι δωρεάν.

Για την αγορά και εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού ο Δήμος Μύκονου προκήρυξε το 2107 ηλεκτρονικό δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε όλες τις εγκρίσεις και θα καταβληθεί από δημοτικούς πόρους το συνολικό ποσό των 150.000,00 €.
Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.

To SEATRAC είναι μια διάταξη που βοηθάει τα ΑμεΑ χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας ηλιακή ενεργεία και δεν απαιτεί μόνιμες επεμβάσεις στην παραλία. Όταν αφαιρεθεί στο τέλος της τουριστικής περιόδου το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέπαφο.

Ήδη, ο Δήμος Μυκόνου ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου ολοκληρωμένου μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλαφάτη και Αγίας Άννας (καμινάκι), ενώ θα ακολουθήσει και το Καλό Λιβάδι.
Στόχοι του προγράμματος είναι η διασφάλιση δικαιωμάτων ΑμεΑ-εμποδιζόμενων ατόμων, η μετατροπή της Μυκόνου σε παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού ΑμεΑ, η προβολή της Μυκόνου ως υψηλής ποιότητας προορισμός για όλους και ωφελούμενοι θα είναι ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.