ΤΟΠΙΚΑ

Η διασκέδαση στα νησιά τονώνεται από σήμερα του Αγίου Πνεύματος

Η διασκέδαση στα νησιά τονώνεται από σήμερα του Αγίου Πνεύματος
Ανοίγουν σχεδόν όλα τα καταστήματα διασκέδασης στις Κυκλάδες από σήμερα

Μπαρ, ίντερνετ καφέ, καφενεία, νυχτερινά κλαμπ και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Στην έκτη εβδομάδα άρσης των μέτρων, επανεκκινούν κι άλλες επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά κάτω από αυστηρούς κανόνες. Τα πρόστιμα μάλιστα είναι «τσουχτερά», ενώ ήδη έχουν επιβληθεί τα πρώτα, με τη Μύκονο να κάνει το ξεκίνημα από πλευράς Κυκλάδων.

Γενικότερα, από σήμερα ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η λειτουργία μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στα νησιά των Κυκλάδων, που αφορούν κυρίως τη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση, τομέας ο οποίος σχετίζεται άμεσα με την τουριστική δραστηριότητα.

Ωστόσο, πολλές απ’ αυτές τις επιχειρήσεις, ειδικά οι εποχιακές, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην παρούσα φάση, μιας και οι δείκτες της τουριστικής κίνησης κυμαίνονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Κάποιες εξ αυτών δε θα ανοίξουν καν το φετινό καλοκαίρι. Όμως, με την πάροδο του χρόνου και όσο η κίνηση αυξάνεται – ειδικά την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου – θα μεγαλώνει και ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτής της κατηγορίας που θα λειτουργούν.

Ποιες υπηρεσίες επανεκκινούν

Από σήμερα, επανεκκινούν οι εξής υπηρεσίες που παρέχονται από:

*χορευτικό κέντρο,
*άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο,
*καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια,
*κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ,
*καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ),
*κέντρο διασκέδασης-καφωδείο,
*κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
*κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ.

Επίσης, επανεκκινούν οι εξής υπηρεσίες:

*Τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα,
*εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών,
*εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη
*ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς εκδηλώσεις).

Οι κανόνες λειτουργίας στους εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν, θα πρέπει να λειτουργούν κάτω από τις εξής οδηγίες:

Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.

Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Κέντρα διασκέδασης όπως εστίαση 

Όσον αφορά τα κέντρα διασκέδασης, οι κανόνες είναι ίδιοι με αυτούς της εστίασης για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Για τους εσωτερικούς χώρους ωστόσο, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

Ακόμη, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης, δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2τ.μ. και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών. Σε όλες τις περιπτώσεις, συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.