ΤΟΠΙΚΑ

Η αθέατη Μύκονος του Πολιτισμού

Η αθέατη Μύκονος του Πολιτισμού

Στην «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι περιπλανήθηκε το κοινό της Σύρου μέσα από τη συναυλία της Χορωδίας της Μουσικής Σχολής «Γεώργιος Αξιώτης» του Δήμου Μυκόνου, στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων.

Αξέχαστες μελωδίες και τραγούδια από την ιστορική μουσικοθεατρική παράσταση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη «ταξίδεψαν» και συγκίνησαν τους θεατές, οι οποίοι αγκάλιασαν θερμά μουσικούς και χορωδούς από το γειτονικό νησί, στην πρώτη εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Τη Χορωδία διηύθυνε η βιολονίστα Τίνα Ψαλίδα, η οποία «έντυσε» μουσικά την παράσταση μαζί με τους Μπάμπη Αμοιρίδη (κιθάρα) και Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο (πιάνο). Ανάμεσα στα κλασικά τραγούδια του Χατζιδάκι τα οποία ακούμε και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα, όπως «Η μαύρη Φορντ», «Οι αδελφές Τατά» και «Ο ηθοποιός», ακούστηκαν κείμενα των Εδουάρδο Γκαλεάνο, Ανδρέα Λασκαράτου, Βάλιας Τσιριγώτη και αποσπάσματα από το περιοδικό «Το μπουκέτο, εβδομαδιαία εικονογραφημένη επιθεώρησις 1924». Η επιλογή των κειμένων και η σκηνική καθοδήγηση ανήκαν στην Εύα Νικηφόρου.

Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή των κυριών Άννας Μιχελή, Ράνιας Πλουμιστού, Αρτεμούλας Πλουμιστού και Αλίκης Ψαλίδα στην αναβίωση της ατμόσφαιρας του 1960.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου, Ανδριανή Κουφού ευχαρίστησε τους φίλους της ΚΔΕΠΠΑΜ από τη Σύρο για τη βοήθειά τους, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση του ιστορικού θεάτρου, καθώς και το ένθερμο κοινό του κοινού που τίμησε με την παρουσία του την Χορωδία και γνώρισε μία σημαντική πλευρά της «Μυκόνου του πολιτισμού»

koinignomi.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.