ΤΟΠΙΚΑ

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος με κοκαΐνη, παραισθησιογόνα και κάνναβη

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος με κοκαΐνη, παραισθησιογόνα και κάνναβη

Πώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τη δράση του κυκλώματος – Οργανώθηκε επιχείρηση που εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους συλληφθέντες ενώ προσπαθούσαν να αποκρύψουν τα ίχνη τους

Κύκλωμα που έριχνε κοκαΐνη, παραισθησιογόνα χάπια και κάνναβη στα στέκια του νησιού των ανέμων ξεδόντιασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου, περνώντας χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έναν ακόμη αλλοδαπό για απόπειρα προμήθειαςναρκωτικών ουσιών.
Οι συλλήψεις έγιναν χθες ενώ κατασχέθηκαν 437 ναρκωτικά δισκία XTC, 220,3 γραμμάρια κοκαΐνη, 270,9 γραμμάρια μεθαμφεταμίνη, 159,4 γραμμάρια κάνναβη.
Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου,κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τη δράση του κυκλώματος μετά από πληροφορίες. Από παρακολούθηση και επεξεργασία του προανακριτικού υλικού, προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν οργανωθεί σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους (προμηθευτής με αρχηγικό ρόλο και διακινητές) και προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί, με μικροσυσκευασίες, σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Τους έπιασαν ενώ μετακινούνταν σε νέο κατάλυμα

Μάλιστα, για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι, αφού σκιαγράφησαν την κινητικότητα των δραστών, προχώρησαν στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους , τη στιγμή που μετακινούνταν σε νέο κατάλυμα, προκειμένου να αποκρύψουν τα ίχνη τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη ο τέταρτος αλλοδαπός ο οποίος προσήλθε κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης στο σημείο σκοπεύοντας να αγοράσει ναρκωτικά από τους διακινητές. Στην κατοχή του βρέθηκαν -0,5- γραμμ. κοκαΐνη, -3,7- γραμμ. κάνναβη, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 437 ναρκωτικά δισκία XTC με απεικόνιση νεκροκεφαλής
• Τριμμένα δισκία XTC σε σκόνη βάρους -91,8- γραμμ. 
• 72 γραμμ. ναρκωτική ουσία 2 c – b . 
• 219,8 γραμμ. κοκαΐνη 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.