BUSINESS

Η απάντηση της SEAJETS μετά το σάλο που ξέσπασε

Η απάντηση της SEAJETS μετά το σάλο που ξέσπασε
H SEAJETS, θεωρεί ανυπόστατες και άδικες, τις κατηγορίες που της αποδίδονται για δήθεν άρνηση παραλαβής ασθενούς

H SEAJETS, θεωρεί ανυπόστατες και άδικες, τις κατηγορίες που της αποδίδονται για δήθεν άρνηση παραλαβής ασθενούς από την Ίο, την Πέμπτη 5/7/2018, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κλήση παροχής εξηγήσεων του πλοιάρχου του ΣΗ ΤΖΕΤ 2 από το Κ.Λ. Πειραιά.

Σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν, το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι ικανό χρόνο για να παραλάβει τον ασθενή, για τον οποίο όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σοβαρότητα του περιστατικού και την ύπαρξη συνοδού ιατρού. Λόγω άφιξης του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου στο λιμάνι της Ίου από το Blue Star Patmos, o πλοίαρχος αναγκάστηκε να αποπλεύσει προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ασφάλειας στο λιμάνι μετά την παρέλευση περίπου 20 λεπτών.

Μετά από παροχή εξηγήσεων στο Κ.Λ Πειραιά, ο πλοίαρχος, όπως ήταν αναμενόμενο, αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, χωρίς καμία δέσμευση.

Η SEAJETS εφαρμόζει πιστά τις διαδικασίες και τους νόμους περί μεταφοράς τραυματιών, για την οποία απαιτείται ενημέρωση του τοπικού πράκτορα και γνωστοποίηση σε αυτόν των στοιχείων του ασθενούς, του οχήματος Ε.Κ.Α.Β, του οδηγού και του συνοδού αυτού, όπως επίσης και της πρωτότυπης ιατρικής βεβαίωσης του παραπέμποντος ιατρού για την αναγκαιότητα μεταφοράς του ασθενούς. Οι παραπάνω απαιτούμενες και υποχρεωτικές διαδικασίες δεν τηρήθηκαν από τους υπευθύνους που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο έκτακτο περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία με Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίο/α της σε καθημερινά δρομολόγια στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια μια πρωτοβουλία προσφοράς δωρεάν μετακίνησης ασθενών που χρειάζονται μεταφορά σε νοσοκομεία που μπορούν να επιληφθούν το ιατρικό περιστατικό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στα νησιά των Κυκλάδων, και ειδικότερα στους κατοίκους και στους επισκέπτες των νησιών Μυκόνου, Νάξου και Θήρας, τα οποία παρουσιάζουν πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά δυστυχώς και αυξημένο αριθμό ατυχημάτων. Αυτό επιβεβαιώνεται και με την από 21/6/2018 επιστολή της εταιρείας προς τα Κέντρα Υγείας ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΘΗΡΑΣ, την Περιφέρεια Κυκλάδων, τους Δημάρχους και τα Λιμεναρχεία ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΘΗΡΑΣ Λ/Χ ΜΥΚΟΝΟΥ, καθώς και προς τα εν λόγω Ναυτικά Πρακτορεία των ανωτέρω νησιών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.