ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Ανάφη σε απομόνωση και εγκατάλειψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η Ανάφη σε απομόνωση και εγκατάλειψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Ανάφη του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς την Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Ανάφης κ. Ιάκωβου Ρούσσου (α.π. 442/21-03-2019), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει την διακοπή των επιδοτούμενων δρομολογίων στην Ανάφη.

Ειδικότερα, στο έγγραφο-διαμαρτυρία του ο Δήμαρχος του νησιού, επισημαίνει ότι το νησί παραμένει αποκομμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και από τα υπόλοιπα νησιά από τα τέλη Μαρτίου καθώς τα δύο πλοία που εξυπηρετούν το νησί (AQUA JEWEL και ΠΡΕΒΕΛΗΣ) βγήκαν ταυτόχρονα για δεξαμενισμό.

Πρόκειται για μια απόφαση πρωτοφανή, που έχει βυθίσει την Ανάφη σε απομόνωση και εγκατάλειψη και τους κατοίκους σε απόγνωση.

Είναι άδικο, ένα ακριτικό και μικρό νησί όπως είναι η Ανάφη, να καταδικάζεται σε απομόνωση και υποβάθμιση, καθώς η απουσία των αναγκαίων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων, ελλείψεις στην τροφοδοσία του νησιού (τρόφιμα, φάρμακα) και μεγάλες ζημιές στο τουριστικό προϊόν της τοπικής κοινωνίας!

Ο Δήμαρχος Ανάφης και όλο το δημοτικό συμβούλιο, υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση τη συνταγματική ρύθμιση περί νησιωτικότητας, επισημαίνουν το πρόβλημα και παράλληλα εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Για το λόγο αυτό ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να σταματήσει ο άνευ προηγουμένου αποκλεισμός του νησιού που επιφέρει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και στην τροφοδοσία προϊόντων (τροφίμων και φαρμάκων) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Cyclades24.gr

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.