ΤΟΠΙΚΑ

Η αλβανική κοινότητα και οι 3.000 κάτοικοι που μένουν μόνιμα στο νησί

Η αλβανική κοινότητα και οι 3.000 κάτοικοι που μένουν μόνιμα στο νησί

Στη Μύκονο κατοικούν περίπου 3.000 Αλβανοί δημότες οι οποίοι ξεπερνούν το 30% του συνολικού πληθυσμού του νησιού.

Η εκπομπή «Αυτοψία» ταξίδεψε στη Μύκονο και συνάντησε εκείνους που κάποτε πήγαν για αναζήτηση εργασίας στο νησί και τώρα αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, που ζει κι εργάζεται εκεί.

Ο φακός της εκπομπής εστιάζει στην αλβανική κοινότητα της Μυκόνου και συναντά εργαζόμενους, επιχειρηματίες κι ανθρώπους που δημιούργησαν και μεγαλώνουν την οικογένειά τους στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων.

Οι πρώτοι Αλβανοί που εγκαταστάθηκαν στο νησί των ανέμων, μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ για τις βαριές οικοδομικές εργασίες που έκαναν στο ξεκίνημά τους και πως έφτασαν να γίνουν εργολάβοι, με δικές τους επιχειρήσεις!

Οι ελληνοαλβανικοί γάμοι, τα παιδιά των μεταναστών από την Αλβανία και η εκπαίδευσή τους στα ελληνικά σχολεία του νησιού, η ένταξή τους στην κοινωνία της Μυκόνου και η καθημερινότητά τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.