ΤΟΠΙΚΑ

Η ακολουθία του ακάθιστου ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό της Μυκόνου

Η ακολουθία του ακάθιστου ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό της Μυκόνου

Την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, μας αξίωσε η χάρη Της να ψάλλουμε ενώπιον της Εφέστιας εικόνας, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, της Κυρίας Πηγαδιωτίσσης, της προστάτιδος της Ενορίας μας.

Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στο πηγάδι της περιοχής “Αλευκάνδρα” και οι ευσεβείς κάτοικοι του νησιού μας, έκτισαν Ναό αφιερωμένο στην χάρη Της, περίπου το 1616, την περίοδο της Τουρκοκρατίας και στην βάση του φρέατος τοποθετήθηκε η Αγία Τράπεζα.

Επειδή όμως ο Ναός οικοδομήθηκε πολύ γρήγορα, η απλοϊκότητα και η ευσέβεια των ανθρώπων, απέδωσε το γεγονός στην βοήθεια των Αγγέλων γι αυτό την αποκάλεσαν “Αγγελοχτισμένη” και μιας και ήταν ο μεγαλύτερος ναός μέσα στην Χώρα, της δόθηκε και το επωνύμιο “Μεγάλη Παναγιά”. Ο Ναός μας άνηκε στην οικογένεια Γρυπάρη μέχρι το 1878 που τον δώρισαν στον Δήμο Μυκόνου για να γίνει ο νέος Μητροπολιτικός Ναός του νησιού, σε αντικατάσταση του Ναού της Αγίας Ελένης του Κάστρου.

Η Πηγαδιώτισσα μας, μάς ευλόγησε να αξιωθούμε επί των ημερών της εφημερίας μας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, διά των Τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος να τελεσθούν τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος και εξωραϊσθέντος εκ βάθρων Μητροπολιτικού Ναού. Χρόνια πολλά!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.