ΤΟΠΙΚΑ

Η άδικη επίθεση στο εστιατόριο της Μυκόνου: οι αποδείξεις που αθωώνουν το κατάστημα

Η άδικη επίθεση στο εστιατόριο της Μυκόνου: οι αποδείξεις που αθωώνουν το κατάστημα

Σάλο έχει προκαλέσει η online «διαμαρτυρία» αμερικανού τουρίστα για ένα μεγάλο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει σε εστιατόριο στη Μύκονο. Η «διαμαρτυρία» δημοσιεύθηκε στο Trip Advisor, ενώ την είδηση αναπαρήγαγαν όλα σχεδόν τα ελληνικά ΜΜΕ, στοχοποιώντας λανθασμένα την εν λόγω επιχείρηση, αφού σχεδόν αυθαίρετα και χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία, πήραν «ρόλο» δικαστή κι αμέσως κρέμασαν ταμπέλες στο θέμα με βιαστικά συμπεράσματα.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ επικοινώνησε με το κατάστημα εστίασης στη Μύκονο προκειμένου να συγκεντρώσει από την πηγή όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, που κακήν κακώς έτρεξαν… να φουσκώσουν τα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα. Όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν τελικά ένας ΄΄κακόμοιρος΄΄ τουρίστας που πήγε για φαγητό στο glamour restaurant μέσα στο κύμα, αλλά μια παρέα από εννέα (9) τουρίστες, που τους έβγαινε από 90 Ευρώ στον καθένα. Εάν ήθελαν, θα μπορούσαν να γευματίσουν και 200 μέτρα πιο πάνω από την ακτή, με 15 Ευρώ την μερίδα τα καλαμαράκια. Καλό θα είναι τα ΜΜΕ, όταν ξεκινούν τέτοια ρεπορτάζ, να ρωτούν και τον Δήμο ή το Λιμενικό Ταμείο, πόσο χρεώνει το m2 των ακτών στους επιχειρηματίες.

Το ιστορικό της υπόθεσης με αποδείξεις

Πιο συγκεκριμένα, όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο αμερικανός τουρίστας πράγματι γευμάτισε στο εστιατόριο (στις 18/5/2019), καταβάλλοντας το ποσό των 836€. Πλήρωσε με VISA λαμβάνοντας, όπως είναι αναμενόμενο, νόμιμη απόδειξη και έφυγε χωρίς να εκφράσει κάποιο παράπονο, ούτε φυσικά πραγματοποίησε κάποια καταγγελία στο Α/Τ Μυκόνου τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο αμερικανός τουρίστας πείστηκε να προχωρήσει σε αρνητικά σχόλια στο trip advisor κατόπιν μετέπειτα υπόδειξης από ανταγωνιστική επιχείρηση, η οποία του υπέδειξε το ποσό ως υπέρογκο σε σχέση με το προϊόν.

Το ΣΔΟΕ που… δεν βρήκε τίποτα

Στις 24/5 και αφού το θέμα με τον τουρίστα έπαιξε παντού, δυσφημίζοντας εντελώς αβάσιμα την επιχείρηση, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στο κατάστημα. Ο έλεγχος δεν έδειξε απολύτως κανένα λάθος, αφού αποδείξεις και παραστατικά ήταν όλα σωστά, νόμιμα και έγκυρα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και η απόδειξη των 836€ του συγκεκριμένου αμερικανού τουρίστα.

Μάλιστα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ βρήκαν και την απόδειξης του δικαστικού επιμελητή που είχε επιδώσει την εξώδικη διαμαρτυρία της επιχείρησης προς τη γειτονική επιχείρηση, η οποία φέρεται να ξεκίνησε όλη αυτή την αλυσίδα δυσφήμισης για το εστιατόριο.

Άμεση αποκατάσταση της αλήθειας

Παράκληση της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης, όπως είναι αναμενόμενο, παραμένει η απόδοση της αλήθειας όσων συνέβησαν. Μέσα στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, με την εστίαση να προσπαθεί να διατηρήσει ψηλά τον πήχη ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, είναι εντελώς άνανδρο να βομβαρδίζεται μια επιχείρηση που λειτουργεί εντελώς νόμιμα με ψεύδη και συκοφαντίες… μόνο και μόνο γιατί αυτά φέρνουν κλικ. Σε κάθε περίπτωση, τόσο τα ίδια τα γεγονότα, όσο και τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αφήνουν κανένα σκοτεινό σημάδι.

Παρακαλούμε κι εμείς ως Σωματείο από την πλευρά μας, τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν την είδηση, να μελετήσουν προσεκτικά τα στοιχεία του ρεπορτάζ και να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της αλήθειας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.