ΚΥΚΛΑΔΕΣ

H Mύκονος της Ελεονώρας Ζουγανέλη

H Mύκονος της Ελεονώρας Ζουγανέλη
Για την δική της Μύκονο μίλησε στην Athens Voice η Ελεονώρα Ζουγανέλη

Η καταγωγή μου είναι από τη Μύκονο – πηγαίνω συστηματικά και όσο πιο συχνά μπορώ. Δεν είναι μόνο η συναισθηματική εμπλοκή, όσα μου θυμίζει το νησί, αλλά και η ενέργειά του– δυσκολεύομαι να την περιγράψω γιατί είναι τόσο δυνατή και εθιστική, που πραγματικά οι λέξεις θα την αποδυναμώσουν. Ένα αίσθημα φιλικότητας και οικειότητας σε κατακλύζει από το πρώτο λεπτό που φτάνεις στη Μύκονο, ενώ νιώθεις το μαγικό της αέρα να σε συνεπαίρνει. Η πλευρά της νυχτερινής διασκέδασης είναι γνωστή.

Αν κάποιος δεν θέλει να την ακολουθήσει μπορεί να ξυπνήσει πρωί, να πάει βόλτα στην πόλη με τα γαϊδουράκια, να πάει στα μαγαζιά που πουλάνε λαχανικά και φυσικά τα καλύτερα λουλούδια που μπορείς να βρεις. Προσωπικά απολαμβάνω τις βόλτες στα στενά για ψώνια, πριν πάω για μπάνιο. Από τις παραλίες ξεχωρίζω –αν γίνεται να ξεχωρίσεις κάποιες– τον Πάνορμο, τον Άγιο Σώστη, τη Λια και το Αγράρι. Είναι αυτές που επιλέγω για να χαλαρώσω, να περάσω καλά και να απολαύσω το μυκονιάτικο ήλιο και τα ασύγκριτα μυκονιάτικα νερά. Στη συνέχεια, ακολουθούν cocktails και δροσιστικά ποτά στη Μικρή Βενετία.
ο καλό σε αυτή την περιοχή και στα μαγαζιά της είναι ότι δεν σε πιάνει η συνηθισμένη μελαγχολία του ηλιοβασιλέματος –είναι ιδανικό μέρος για να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα ενώ πίνεις το cocktail σου–, αλλά γεμίζεις ενέργεια για να συνεχίσεις το βράδυ. Ιδανική βραδινή έξοδος είναι το κλασικό Remezzo. Βέβαια, μου αρέσει να βρίσκομαι και στο στενό στα Mατογιάννια και να εναλλάσσω τα Joy, Άρωμα, Cosi. Εκεί μπορεί κανείς να καταλάβει τι είναι τα βράδια στη Mύκονο. Ελευθερία, ενέργεια, διασκέδαση και ξεγνοιασιά.
Τέλος, μια πλευρά που δεν είναι γνωστή αλλά είναι εκπληκτική είναι η παραδοσιακή πλευρά του νησιού με τα πανηγύρια του, που φροντίζω να πηγαίνω όσο πιο συχνά γίνεται. Η Μύκονος, εκτός από τη φυσική της ομορφιά (και τα πολύ ωραία εστιατόρια), έχει κάτι το ιδιαίτερο. Και πιστεύω πως οι επισκέπτες θα πρέπει να μοιράζουν το χρόνο τους. Να απολαμβάνουν τη φημισμένη νύχτα του νησιού και τα ξενύχτια στα περίφημα clubs, αλλά να απολαμβάνουν και τη φυσική μαγεία αυτού του τόπου. Είναι εμπειρία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.