ΤΟΠΙΚΑ

«Γιατί μόνο αρνητικά δημοσιεύματα για την Μύκονο; Ποιον έχουμε πειράξει τόσο πολύ;»

«Γιατί μόνο αρνητικά δημοσιεύματα για την Μύκονο; Ποιον έχουμε πειράξει τόσο πολύ;»
Ο Νίκος Γκέλος παίρνει θέση για το «κυνηγητό»που δέχεται το νησί τον τελευταίο καιρό

“Βαρέθηκα με την έκφραση πόσο συνεισφέρει η Μύκονος στο ΑΕΠ της χώρας. Κουράστηκα. Και τι έγινε; Ποιος ακούει; Κανείς. Mόνο αρνητική διαφήμιση για τον τόπο μας. Να μην μας διαφημίζουν. Η αρνητική όμως διαφήμιση γιατί; Ποιον έχουμε πειράξει;

Ο τόπος μας, που βάλλεται από παντού λες και τον γνωρίζουν, λες και τον έχουν περπατήσει, λες κι έχουν νιώσει στο αίμα τους την παράδοση, την θρησκευτική κατάνυξη, λες και θα διαφημίσουν τις διεξόδους που έχουν τα παιδιά μας, που δουλεύουν και εργάζονται από μικρά δίπλα σε ακάματους γονείς. Κι εδώ θα σταθώ.

Την ενασχόληση των παιδιών μας σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, σε πολιτιστικούς συλλόγους που μεταλαμπαδεύουν έθιμα και παραδόσεις, σε συλλόγους με παραδοσιακή μουσική και χορούς, σε σχολές σύγχρονου χορού και χιπ-χοπ, σε μουσικές σχολές, σε θεατρικές σχολές. Επιχειρήσεις που επενδύουν στα παραδοσιακά προϊόντα και τα παιδιά τους διάδοχοι. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, κάνοντας περήφανη την Μύκονο, με όλους τους υπόλοιπους να θαυμάζουν αυτό το κρυμμένο μαγικό πρόσωπο του τόπου – κρυμμένο γι’ αυτούς – πίσω από μια μεθοδευμένη δυσφήμιση και απαξίωση του ευλογημένου τόπου μας. Η συνεχής επένδυση στον πολιτισμό μας, φιλοξενώντας μεγάλα ονόματα, με τον Μυκονιάτη να διαθέτει την μουσική παιδεία να αφουγκραστεί και να χειροκροτήσει. Η προβολή της Δήλου, του ενεργειακού μας κέντρου, με παραστάσεις μαγικές.

Αυτή λοιπόν είναι και η Μύκονος των παιδιών μας. Το μέλλον μας. Πέρα από τις υπόλοιπες ομορφιές. Με χορηγούς τους ίδιους τους Μυκονιάτες, επιχειρηματίες και ιδιώτες. Σε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Πέρα από τα στατιστικά και το ΦΠΑ, οι Μυκονιάτες επενδύουν στα παιδιά τους και όπου αυτά επιλέξουν να έχουν την διέξοδο της έκφρασής τους, προσφέροντας μεγάλα ποσά, ανταποδοτικά στις αξίες και στο μέλλον αυτού του τόπου. Ενασχόληση των Μυκονιατισσών και Μυκονιατών σε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στηρίζοντας όλες τις προσπάθειες, με περίσσεια κουράγια, δυνάμεις και εθελοντισμό.

Μείνετε κάποιοι στο κράξιμο και στην κακεντρέχεια. Εμείς μεγαλώσαμε εδώ κι εδώ θα μείνουμε.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.