ΤΟΠΙΚΑ

Για αυτό οι Μυκονιάτες εξέλεξαν Κουκά και όχι Βερώνη

Για αυτό οι Μυκονιάτες εξέλεξαν Κουκά και όχι Βερώνη
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του νησιού η γνωμοδότηση δημάρχου και συμβούλων

Ήταν το θέμα της εβδομάδας η απόφαση-γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου της Μυκόνου αναφορικά με το πράσινο φως που περιμένει να πάρει ομάδα επιχειρηματιών για την δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί.

Το πρότζεκτ που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο έτυχε της καθολικής αποδοχής ως μια νέα επένδυση που μπορεί όπως ανάλογες έχουν γίνει στο νησί να φέρει σημάδια ανάκαμψης σε επιμέρους δραστηριότητες επαγγελματιών ντόπιων.

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος σε μεγάλο βαθμό αφορά κομβικές αλλαγές που όπως έγιναν γνωστές έχουν να κάνουν με την αλλαγή του χαρακτήρα του νησιού.

Σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος και το σύνολο των συμβούλων ακόμα και της αντιπολίτευσης είπαν ως όφειλαν να κάνουν και έχοντας υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Μυκόνου, έναν ηχηρό όχι και έστειλαν το θέμα σε δημόσια διαβούλευση.

Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος;

Τι θα αλλάξει στην ήδη υπάρχουσα φιλοσοφία που είναι ήδη πόλος παγκόσμιας έλξης;

Πως η κεντρική κυβέρνηση( αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πρώτη το πράσινο φως) θα βοηθήσει ενεργά με έργα και όχι με λόγια παράλληλα την Μύκονο;

Τι σημαίνει στην πράξη εμείς «δεν είμαστε όπως οι άλλοι» που τόνισε πολλές φορές ο επιχειρηματίας που εμφανίστηκε ως επικεφαλής των επενδυτών;

Πάγια θα πρέπει να είναι η άποψη όλων ότι καλές και χρυσές οι επενδύσεις, φέρνουν χρήμα και ζωντάνια στο νησί, αλλά  σε οσες αφορούν ζητήματα αλλαγής του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας του νησιού θα πρέπει να είναι άπαντες κάθετοι και κατηγορηματικοί καθώς λογοδοτούν στους πολίτες.Θα πρέπει να υπάρχει και μια δεύτερη σκέψη.

Με αίσθημα πολιτικής ευθύνης ο δήμαρχος Κουκάς και το σύνολο των συμβούλων του Δήμου στέλνει το θέμα σε διαβούλευση δημόσια.

Παρόντες δήλωσαν ο Χρήστος Βερώνης, σύμβουλοι του και ένας από την παράταξη Κουκά.

Δηλαδή δεν θέλησαν να πάρουν θέση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και πέταξαν την μπάλα την ώρα που έκαιγε ,στην κερκίδα.

Αντίδραση που αν μη τι άλλο δεν βοηθά το νησί να πάει παρακάτω καθώς θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη άποψη από όλους.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.