ΤΟΠΙΚΑ

Fuel Pass 2: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα για το επίδομα καυσίμων

Fuel Pass 2: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα για το επίδομα καυσίμων

Μηνάς φορολογικών δηλώσεων αλλά και Fuel Pass είναι ο Αύγουστος καθώς και για τα δυο η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει στο τέλος του μήνα. Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας σε συνδυασμό με τη δεύτερη παράταση που πήραν οι φορολογικές δηλώσεις οδήγησαν και την υποβολή του fuel pass, τουλάχιστον για όσους ακόμα δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, να παραταθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Για τους υπόλοιπους η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους. Σήμερα σειρά έχουν οι ιδιοκτήτες με ΑΦΜ σε 4,5,6,7 και την Τετάρτη σε 8,9 και 0.

Ωστόσο, πρώτη ημέρα υποβολής είναι η σημερινή για τους ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, καθώς οι συγκεκριμένοι ξεκινούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση. Πρώτοι υποβάλλουν όσοι το ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2 και 3 και θα ακολουθήσουν την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες με ΑΦΜ σε 4,5,6,7 και την Πέμπτη σε 8,9 και 0.

Δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ, φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), οι οποίοι είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος. Προϋπόθεση να καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τη δήλωση για το φορολογικό έτος 2021.

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, διευκρινίστηκε ότι η αίτηση πρέπει να αφορά: τρίκυκλο φορτηγό, επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-ΤΑΞΙ), φορτηγό, δίκυκλο, επιβατικό, τρίκυκλο επιβατικό, ελκυστήρας, επιβατικό μικτό. Η επιδότηση δεν θα καταβληθεί σε αιτούντες για: ημιρυμουλκούμενο, λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενος οικίσκος, ελκυστήρας & επικαθήμενο, τραινάκι τουριστικό, ρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο βαγόνι.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση στην πλατφόρμα του Gov.gr γίνεται :

-Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

-Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet.

-Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

-Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

-Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.