ΤΟΠΙΚΑ

Φτάνει στις Κυκλάδες από το απόγευμα του Σαββάτου η Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Που θα χιονίσει στα νησιά

Φτάνει στις Κυκλάδες από το απόγευμα του Σαββάτου η Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Που θα χιονίσει στα νησιά

Για ψυχρή εισβολή που θα γίνει αισθητή στη χώρα μας από το Σάββατο το βράδυ, και για χιόνια τα οποία θα φτάσουν μέχρι και την Αττική, κάνουν λόγο όλοι οι μετεωρολόγοι.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της νέας κακοκαιρίας θα είναι το τσουχτερό κρύο, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (3/2) η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κύμα κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” θα χτυπήσει σχεδόν στο σύνολό τους τα νησιά του Αιγαίου, όπως και τις Κυκλάδες.

Η έντονη κακοκαιρία στα νησιά του νομού θα κάνει την εμφάνισή της από την προσεχή Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια μέχρι και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να υπάρξουν και χιονοπτώσεις στα νησιά, ενώ ήδη έχουν ακυρωθεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Κυριακής, λόγω αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα ορεινά της Νάξου, της Άνδρου και της Τήνου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ντυθούν στα λευκά. Η χιονόπτωση θα κάνει την εμφάνισή και σε άλλα νησιά, στα μεγαλύτερα υψόμετρά τους, ωστόσο, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόγνωση του καιρού, το χιόνι δύσκολα θα φτάσει μέχρι τη θάλασσα και τις παραλίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.