ΤΟΠΙΚΑ

Φρέντυ Δακτυλίδης: Ο ρηξικέλευθος Μυκονιάτης

Φρέντυ Δακτυλίδης: Ο ρηξικέλευθος Μυκονιάτης
Αναφορά-τοποθέτηση του μητροπολίτη ΣΥΡΟΥ & ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β´ για τον θάνατο του Φρέντυ Δακτυλίδη

Η αναγγελία του θανάτου του Αναστάσιου,  «Φρέντυ» Δακτυλίδη δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα Μυκονιάτη, και ιδιαίτερα όσους τον γνώρισαν και παρακολούθησαν την ζωή, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του, που τον κατέστησαν «θρύλο της Μυκόνου».

Ο αείμνηστος Αναστάσιος «Φρέντυ»Δακτυλίδης, υπήρξε ένας ρηξικέλευθος Μυκονιάτης, που με τη διορατικότητά  άνοιξε νέους δρόμους και νέες προοπτικές στην οικονομική και κοινωνική ζωή του «νησιού των ανέμων».

Χάρη σ’ αυτόν, μάλιστα., και τις πρωτοποριακές ιδέες του η Ιερά Μονή Τουρλιανής αποφάσισε να αξιοποιήσει ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες της στη «Λια» και στο «Μεγάλο Λειβάδι».

          Καταθέτοντας αυτούς τους λόγους στη μνήμη του, οφείλω να υπογραμμίσω την αγάπη που ο αείμνηστος Αναστάσιος «Φρέντυ» Δακτυλίδης έτρεφε προς τον μακαριστό Προκάτοχό μου Δωρόθεο Α΄, τον Στέκα, αλλά και προς το πρόσωπό μου, και να θυμηθώ ότι την ημέρα της εκλογής μου βρισκόταν στο Γραφείο μου στην Ιερά Σύνοδο και ήταν από τους πρώτους, που με συνεχάρη.

         Δεν μπορώ, επίσης, να μη θυμηθώ και την αξέχαστη σύζυγό του Φλώρα, η οποία μέχρι τέλους διατήρησε το αυθεντικό Μυκονιάτικο χαμόγελό της,

       Εκφράζω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του και προσεύχομαι ο Θεός να τον έχει αιώνια στη μνήμη του!

† Ο ΣΥΡΟΥ & ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.