ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά η τιμή της βενζίνης στις Κυκλάδες

Φωτιά η τιμή της βενζίνης στις Κυκλάδες

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται μια ανάσα από τα 1,70 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας φλερτάρει με το 2ευρο.

Οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν ότι στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,926 ευρώ/λίτρο και είναι η ακριβότερη πανελλαδικά. Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα 1,845 ευρώ/λίτρο, η Σάμος 1,806 ευρώ/λίτρο, ενώ σε άλλους 23 Νομούς η μέση τιμή “παίζει” πάνω από το μέσο όρο της Επικράτειας, ο οποίος βρίσκεται, πλέον, στα 1,692 ευρώ/ λίτρο έναντι 1,428 ευρώ/λίτρο πέρσι την ίδια περίοδο.

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των αιτιών αύξησης της τιμής των καυσίμων κάνει το iferimerida.gr. To πρώτο που θα διαπιστώσει κανείς είναι ότι η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού έχει πάρει τον ανήφορο, γεγονός το οποίο επηρεάζει άμεσα την τιμή των καυσίμων στη χώρα μας.

Νέα συγκριτική μελέτη- αυτήν τη φορά από το Tax Foundation- αναδεικνύει το πρόβλημα της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα στην Ελλάδα, η οποία είναι πολύ υψηλή εν συγκρίσει με τις περισσότερες χώρες.

Το πρόβλημα διογκώνεται αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι Έλληνες καταναλωτές επιβαρύνονται και με έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη, ο οποίος, μάλιστα, δεν υπολογίζεται στην τιμή προ φόρων, αλλά στο τέλος της αλυσίδας, δηλαδή μετά από τον ΕΦΚ και τα διάφορα τέλη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.