ΤΟΠΙΚΑ

Φλάβιο Μπριατόρε: O «Mr Billionaire» αλλάζει τον χάρτη της διασκέδασης στη Μύκονο

Φλάβιο Μπριατόρε: O «Mr Billionaire» αλλάζει τον χάρτη της διασκέδασης στη Μύκονο

Λίγες ημέρες πριν από το opening στη Μύκονο του διεθνούς κλαμπ που λατρεύουν οι σταρ, ο Ιταλός επιχειρηματίας και ισχυρός άντρας της F1 μιλάει για το νέο εγχείρημα, τις διάσημες γυναίκες του και τη ζωή σε ιλιγγιώδη ταχύτητα

«Ζώντας με τα γκάζια στο φουλ». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον bigger than life Φλάβιο Μπριατόρε. Γιατί μόνο έτσι μπορείς κανείς να πρωταγωνιστεί, όπως δηλώνει ο ίδιος ενώ ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του «Billionaire» στην τοποθεσία Καμινάκι – Αγία Αννα στη Χώρα της Μυκόνου στις 10 Ιουλίου. Το «Billionaire» ανήκει στον όμιλο πολυτελών υπηρεσιών Majestas, στον οποίο επικεφαλής είναι ο Μπριατόρε και αποτελεί επέκταση του brand που ξεκίνησε από το Πόρτο Τσέρβο πριν από 25 χρόνια. Πριν από τη Μύκονο άνοιξε σε μερικούς από τους πιο κοσμοπολίτικους διεθνείς προορισμούς και είναι γνωστό ως το κλαμπ των very rich & famous.
Billionaire-Mykonos-brochure-16
0J5A1332---Copy-min
0F0A5733---Copy---Copy---Copy-min
Πριν από τη Μύκονο το «Billionaire» επεκτάθηκε σε μερικούς από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του κόσμου και είναι διεθνώς γνωστό ως το κλαμπ των very rich & famous που λατρεύουν το θέαμα και την ξέφρενη διασκέδαση

Οσο για την ταραχώδη ζωή του, ο Ιταλός επιχειρηματίας και θρυλικός επικεφαλής ομάδων της Formula 1 -στην οποία επέστρεψε πρόσφατα-, καταφέρνει στα 72 του χρόνια να θεωρείται παράλληλα ένας από τους τελευταίους playboys της Ευρώπης. Στις πολύ διάσημες σχέσεις του ανήκουν οι Ναόμι Κάμπελ και Χάιντι Κλουμ, ενώ ο δεύτερος γάμος του ήταν με τη σταρ των Wonderbra, Ελιζαμπέτα Γκρεγκοράτσι, το 2008. Μαζί της απέκτησε το 2010 τον Nέιθαν Φάλκο Μπριατόρε, όμως το πάθος του Φλάβιο για τις αγωνιστικές πίστες οδήγησε το ζευγάρι στο διαζύγιο το 2017. Πριν από τον γιο του βέβαια, ο Μπριατόρε είχε αποκτήσει το 2004 μια κόρη με τη Χάιντι Κλουμ, τη 18χρονη σήμερα καλλονή Λένι. Μετά τον χωρισμό του ζευγαριού και όταν το super model παντρεύτηκε το 2005 τον Seal, ο Φλάβιο επέτρεψε στον διάσημο μουσικό να υιοθετήσει την κόρη του… Αν μη τι άλλο, ο δισεκατομμυριούχος Μπριατόρε, που φέτος θα πρωταγωνιστήσει στο ξέφρενο καλοκαίρι της Μυκόνου, έχει πολλά να αποκαλύψει στο «Gala».

0F0A0230-copy-ID

Gala: Πώς αποφασίσατε να επενδύσετε στη Μύκονο αυτή τη φορά;
Φλάβιο Μπριατόρε: Η Μύκονος είναι για μένα το ωραιότερο μέρος στον κόσμο. Kάθε καλοκαίρι γίνεται όλο και καλύτερη. Πολύς κόσμος αγαπά την Ελλάδα, πολύς κόσμος αγαπάει τη Μύκονο, ειδικά εκείνοι που την επισκέπτονται με ιδιωτικό σκάφος. Μετά τη Σαρδηνία, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο και το Ριάντ, όπου δραστηριοποιούμαστε, ήταν το όνειρό μας να ανοίξουμε ένα «Billionaire» στο νησί. Δεν ήταν εύκολο να βρεθεί ο χώρος. Αλλά τώρα πλέον όλα είναι στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια. Επίσης η Μύκονος είναι ιδανικός προορισμός γιατί έχει μεγάλη σεζόν, μεγαλύτερη από αυτήν της Σαρδηνίας που τελειώνει στις 22-23 Αυγούστου. Το «Billionaire Mykonos» θα γίνει ένα σπουδαίο μέρος, το οποίο είναι γεγονός ότι συνδέει τον κόσμο: οι πελάτες μας συνήθως πηγαίνουν για μία εβδομάδα στη Σαρδηνία και δύο εβδομάδες στη Μύκονο. Οι φίλοι μας στο Μονακό έρχονται επίσης όλοι στη Μύκονο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι!

G.: Εχετε σκεφτεί τον ισχυρό ανταγωνισμό;

G.: Ποια είναι τα κριτήρια για να επενδύσετε σε μια άλλη χώρα;
Φ.Μπρ.: Η κατάσταση της χώρας είναι ο πρώτος δείκτης. Ο δεύτερος είναι αν πρόκειται για έναν προορισμό που θα θελήσουν να επισκεφτούν οι πελάτες μας.
Οι οποίοι πηγαίνουν σε Κάπρι, Σαρδηνία, Μόντε Κάρλο, Ιμπιζα και τώρα Μύκονο. Είκοσι χρόνια πριν η Μύκονος ήταν σπουδαία, αλλά δεν υπήρχε στον «χάρτη». Τώρα έχει γίνει από τα πιο σημαντικά σημεία του. Μπήκε στην τροχιά αυτού που ονομάζουν «διεθνές jet set». Επίσης, στην Ιταλία, για παράδειγμα, πάντα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, υπάρχουν υπερβολικοί περιορισμοί. Εδώ έχετε καταφέρει, και σας παραδέχομαι, οι άνθρωποι να αισθάνονται ελεύθεροι. Γι’ αυτό όταν έρχεσαι στην Ελλάδα περνάς φανταστικά. Μπαίνεις στο πλοίο, κοιμάσαι εκεί το βράδυ και το πρωί ξυπνάς σε ένα καινούριο νησί.G.: Αλλάζοντας θέμα, θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε το πάθος σας για τη Formula 1;
Φ.Μπρ.: Συμμετείχα στην F1 για 24 χρόνια ως επικεφαλής ομάδων και τώρα επέστρεψα. Η F1 είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Ανέλαβα την Benetton σε μια εποχή και όλοι έκαναν πλάκα μαζί της -μια εταιρεία που «φτιάχνει μπλούζες» να αναμετρηθεί με τις Ferrari, McLaren, Mercedes κ.λπ. Και ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς εμπειρία, κάναμε τους σωστούς χειρισμούς, κι έτσι, μέσα σε σύντομο διάστημα δημιουργήσαμε μια ομάδα που κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Μετά ασχολήθηκα με την ομάδα της Renault, η οποία μετά αγόρασε την ομάδα της Benetton με την προϋπόθεση να είμαι εγώ ο γενικός διευθυντής. Κερδίσαμε ξανά με τον Φερνάντο Αλόνσο. Η F1 είναι τα πάντα για μένα. Μου πρόσφερε τόσα πολλά – και επαγγελματικά και οικονομικά. Επέστρεψα γιατί εκεί βρίσκω την ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους που αγαπώ και με τους οποίους έχω δημιουργήσει σχέσεις με το πέρασμα του χρόνου. Είναι σαν μια λέσχη πολύ ωραίων ανθρώπων για μένα.

G.: Ως τι επιστρέψατε πρόσφατα στην F1;
Φ.Μπρ.: Το ζητούμενο ήταν η αναδιοργάνωση του πρωταθλήματος κι εγώ ανέλαβα τους μεγάλους χορηγούς, τα νέα σιρκουί, διαπραγματευτήκαμε με άλλες χώρες για καινούριες F1. Αυτή τη φορά δεν είμαι επικεφαλής κάποιας ομάδας -αυτό είναι μία 24 ώρες το24ωρο απασχόληση. Τώρα δήλωσα την πλήρη υποστήριξή μου στον Στέφανο Ντομενικάλι, το νέο «αφεντικό» της διοργάνωσης, και συνεργαζόμαστε για να τη βελτιώσουμε. Τα τελευταία χρόνια η F1 έχει γίνει ένα φοβερό σόου. Πλέον το συνδυάζουμε με επενδύσεις στη φιλοξενία και στο Food & Beverage με το άνοιγμα εστιατορίων «Cipriani» σε περιοχές της F1, αξιοποιώντας την εμπειρία μου στον τομέα της εστίασης.

G.: Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στο σπορ;
Φ.Μπρ.: Πλέον έχουμε πολλούς νέους οδηγούς, πιο νέους από ποτέ, και αυτοί με τη σειρά τους ελκύουν όλο και νεότερο κοινό. Η μάχη αυτή τη χρονιά μεταξύ Ferrari και Red Bull είναι συγκλονιστική, μιλάμε για Φερστάπεν, Λεκλέρ, Χάμιλτον. Είναι σαν τους σύγχρονους Μονομάχους. Από την άλλη, το σπορ είναι επικίνδυνο όπως πάντα. Είναι ένα κοκτέιλ κινδύνου, ανταγωνισμού και lifestyle. Ειδικά τώρα που επεκτάθηκε στις ΗΠΑ – η F1στο Μαϊάμι ήταν φανταστική και η επόμενη στο Λας Βέγκας θα είναι το ίδιο, μην πω και καλύτερη.

043_dpa_12296619
043_dpa_7383752
000_SAPA990321330350
1. Με τη δεύτερη σύζυγό του και σταρ των Wonderbra, Ελιζαμπέτα Γκρεγκοράτσι, την εποχή που ο Μπριατόρε ήταν επικεφαλής της Renault στη Formula 1 2. Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, με τη Χάιντι Κλουμ απέκτησαν τη 18χρονη σήμερα Λένι 3. Η Ναόμι Κάμπελ ήταν επίσης μία από τις διάσημες συντρόφους του

G.: Η ζωή με τσίτα τα γκάζια έχει κάποιο κόστος;
Φ.Μπρ.: Είναι θέμα χρόνου. Σημαίνει ότι έχεις την ευθύνη να οργανωθείς άψογα. Ομως είναι καλύτερα να τερματίζεις πρώτος παρά τελευταίος.

G.: Πώς νιώθετε που η πρώην σύντροφός σας, Ναόμι Κάμπελ, σας αποκαλεί «μέντορα»;
Φ.Mπρ.: Ο,τι κάνω το κάνω για να προσφέρω ό,τι καλύτερο στους δικούς μου ανθρώπους. Και στους συνεργάτες και σε όσους εργάζονται για εμένα επίσης. Αυτό είναι μέρος της ιδιαιτερότητας και της προσωπικότητάς μου. Το κάνω χωρίς προσπάθεια. Είναι ο χαρακτήρας μου.

G.: Τι απολαμβάνετε περισσότερο στη ζωή;
Φ.Μπρ.: Να περνάω χρόνο με τον γιο μου που είναι μικρός ακόμα. Το να είμαι πατέρας είναι η νέα μου εργασία. Οπως για κάθε μητέρα ή πατέρα υπάρχουν και προβλήματα, αλλά αυτά είναι μέρος της ζωής και δεν με εμποδίζουν από το να μοιράζομαι στιγμές με τον γιο μου.

G.: Την κόρη που αποκτήσατε με τη Χάιντι Κλουμ τη βλέπετε καθόλου;
Φ.Μπρ.: Η Λένι είναι 18 χρόνων τώρα, ένα πανέμορφο μοντέλο που ζει στο Λος Αντζελες. Το ότι δεν ζει στην Ευρώπη δεν μας επιτρέπει να συναντιόμαστε συχνά. Ομως, πρόσφατα περάσαμε καταπληκτικά στο Μονακό. Εχω μια υπέροχη σχέση με την κόρη μου και με τη Χάιντι και με τον Seal που την υιοθέτησε. Η Λένι μεγάλωσε πια, αλλά απολαμβάνω τον χρόνο που περνάμε μαζί και νομίζω ότι η μητέρα της έχει κάνει καταπληκτική δουλειά μαζί της.

G.: Αρα συμφωνείτε με τον στίχο του Seal «we never gonna survive unless we are a little crazy»;
Φ.Μπρ.: Ναι, έτσι είναι (γέλια).
πηγή protothema.gr

Συντάκτης: Διονύσης Θανάσουλας
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.