ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Φιορεντίνος:«Ανυπομονούμε για μια καλή σαιζόν που θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα»

Φιορεντίνος:«Ανυπομονούμε για μια καλή σαιζόν που θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα»

Του Ανδρέα Ν. Φιορεντίνου
“Κάθε επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό, κάθε εργαζόμενος και μαζί και οι τουριστικοί προορισμοί και οι κοινότητες της χώρας μας, ανυπομονούμε για την έναρξη της τουριστικής περιόδου 2022.

Και  η ανυπομονησία αυτή εμπεριέχει την  προσμονή για μία καλή χρονιά που θα παγιώσει την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους.

Η υγειονομική κρίση υπογράμμισε  την διττή υπόσταση του τουριστικού τομέα.  Είναι κοινή παραδοχή ότι οι περισσότερες τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες. Ταυτόχρονα όμως, αυτές οι άυλες υπηρεσίες διασφαλίζουν τεράστια έσοδα,  και συνεισφέρουν σημαντικά στην εθνική οικονομία και την ευημερία όλης της χώρας.

Η Κυβέρνηση της Χώρας εκμεταλλεύτηκε  το διάστημα της ανάπαυλας λόγω της πανδημίας και ολοκλήρωσε κατά προτεραιότητα μία σειρά στρατηγικών σχεδίων που έχουν ως στόχο την ριζική μεταμόρφωση της τουριστικής μας αγοράς. Με την εφαρμογή τους, η  ποιοτική αναβάθμιση της εθνικής τουριστικής προσφοράς είναι ορατή. Γιατί στα σχέδια αυτά συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων στον δρόμο για την πλήρη κατάκτηση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας όπως και των εργαζομένων στην απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Υπουργός Τουρισμού και ο ΕΟΤ, έμπρακτα έχουν αποδείξει την δέσμευσή τους στον μεγάλο στόχο της αναβάθμισης του Τουρισμού. Με τον σχεδιασμό τους, τα εργαλεία που παρέχουν στις επιχειρήσεις και το κυριότερο, με τη συντονισμένη στρατηγική ακριβείας που αναπτύσσουν, έχουν δημιουργήσει ενεργά δίκτυα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και είναι ίσως για πρώτη φορά ορατά τα αποτελέσματα ουσιαστικών και παραγωγικών συμπράξεων.

Σήμερα, όλη η ανθρωπότητα έχει στραμμένη την προσοχή της στις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις που δημιουργούν αναταράξεις στην πορεία της παγκόσμιας κοινότητας στην εποχή μετά την πανδημίας.

Τώρα, κάτω από τις συνθήκες που αναπτύσσονται, θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση του πνεύματος συνεργασίας που έχει παγιώσει με την πολιτική της η Κυβέρνηση, με στόχο  την θωράκιση του Ελληνικού Τουρισμού απέναντι σε κάθε νέα πρόκληση. Όπως θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την ευαισθησία με την οποία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας αντιμετωπίζουν την νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα τους εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της Κυβέρνησης για την αναγωγή των νησιών μας σε πρότυπα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ο Υπουργός Τουρισμού  έχει λάβει πρωτοβουλίες για την ολιστική μετάβαση των δύο εμβληματικών νησιών της Μυκόνου και της Σαντορίνης  στην βιωσιμότητα.

Σε ένα άλλο μοντέλο τουριστικής οργάνωσης που θα είναι το πρότυπο  και για άλλες περιοχές της χώρας μας, θα αναβαθμίσει τις αντοχές του τουριστικού οικοσυστήματος, θα αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό και επιπλέον θα διασφαλίσει τον φυσικό πλούτο των τόπων μας για τις επόμενες γενιές.

Απομένει τώρα σε εμάς,  δηλαδή τις τοπικές αρχές, τις κοινότητες, τις τοπικές επιχειρήσεις να διαχειριστούμε τα νέα δεδομένα, να κάνουμε χρήση των εργαλείων που θέτουν στην διάθεσή μας η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Τουρισμού, να αποδεχθούμε την ανάγκη για αλλαγές και να συντονιστούμε με τις επιταγές του 21ου αιώνα.”

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.