ΤΟΠΙΚΑ

Φίλιππος Νιάρχος: Ένας αληθινός billionaire στη Μύκονο

Φίλιππος Νιάρχος: Ένας αληθινός billionaire στη Μύκονο
Ο Έλληνας κροίσος βρίσκεται στο κυκλαδίτικο νησί με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της ανιψιάς του, Ευγενίας Λιβανού

Ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Έλληνας με την πέμπτη καλύτερη ιδιωτική συλλογή τέχνης στον κόσμο και με προσωπική περιουσία άνω των 2,5 δισ.βρίσκεται στο κυκλαδίτικο νησί με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της ανιψιάς του, Ευγενίας Λιβανού.

Ο Έλληνας κροίσος ταξίδεψε στο κυκλαδίτικο νησί από την Σπετσοπούλα με το ιδιωτικό του σκάφος και πρόκειται να καθίσει στη Μύκονο για τρεις μόλις μέρες. Διαμένει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην περιοχή του Ορνού και επισκέφτηκε χθες το βράδυ, σε μια απο τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, την έκθεση της ανιψιάς του, Ευγενίας Λιβανού, ακρυλικά και μουσαμά σε ελαιογραφίες, που πραγματοποιείται 22-31 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στην αίθουσα Συριώτη.

Τον Φίλιππο Νιάρχο υποδέχτηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο δήμαρχος του νησιού,Κωνσταντίνος Κουκάς με την Τόνια Ανδρόνικου,εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο στα θέματα τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας μεγιστάνας αγόρασε έργα της Ευγενίας Λιβανού, στην δουλειά της οποίας τρέφει μεγάλο θαυμασμό και εκτίμηση. Σύμφωνα με το Forbes o Φίλιππος Νιάρχος κληρονόμησε μεγάλο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 για 3 εκατομμύρια δολάρια από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του κόσμου. Λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βαν Γκογκ, κυρίως η αυτοπροσωπογραφία του χωρίς αυτί, και περιλαμβάνει το εμβληματικό «Yo, Picasso» του Πικάσο.

Από τότε που κληρονόμησε τη συλλογή, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε μεταπολεμικά και σύγχρονα έργα, συμπεριλαμβανομένων κομματιών του Andy Warhol και του Maurizio Cattelan.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.