ΤΟΠΙΚΑ

Φ. Φόρτωμας: Έρχεται εξορθολογισμός των αντικειμενικών αξιών στις Κυκλάδες

Φ. Φόρτωμας: Έρχεται εξορθολογισμός των αντικειμενικών αξιών στις Κυκλάδες

Μετά από ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα και επαφές του με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ανοίγει ο δρόμος για τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν προκύψει από αυτές.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου που προωθείται από το Υπουργείο, οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την πλήρως αιτιολογημένη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους και στη συνέχεια, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά στον επαναπροσδιορισμό τους.

Το μέτρο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά ιδιαίτερα για την Τήνο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Τα τελευταία χρόνια οι αντικειμενικές αξίες έχουν εκτοξευτεί, με δυσμενείς επιπτώσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή τους, αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επισύρει και αντίστοιχη αύξηση των φόρων που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία τους.

 «Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που ξεκινά μία συντονισμένη προσπάθεια εξορθολογισμού των αντικειμενικών αξιών, αποκαθιστώντας τις αδικίες που προέκυψαν από την κατακόρυφη αύξησή τους. Το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, το οποίο είχα θέσει προσωπικά στον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας, καθώς θα συνδράμει στη βιώσιμη ανάπτυξή τους, αλλά και στη μείωση των φόρων που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία, τα οποία αποτελούν μείζονα ζητούμενα, λόγω της δυσμενούς οικονομικής περιόδου που διανύουμε. Συνεχίζουμε μαζί!», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.