ΤΟΠΙΚΑ

Ευτυχώς που η Μύκονος δεν είναι Γκάζι κύριε Δήμαρχε Αθηναίων

Ευτυχώς που η Μύκονος δεν είναι Γκάζι κύριε Δήμαρχε Αθηναίων
Την Μύκονο έβαλε στο κάδρο ο Κώστας Μπακογιάννης σε μια τοποθέτηση που προκαλεί τουλάχιστον απορίες

Την Μύκονο περιέλαβε σε δήλωση του αναφορικά με το ωράριο των καταστημάτων στο Γκάζι της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Παρέλειψε όμως να τονίσει ότι στη Μύκονο η σαιζόν είναι βαριά 90 μέρες και για τα μαγαζιά είναι ζωτικής σημασίας η παράταση της μουσικής.

Η Μύκονος είναι παγκόσμιος προορισμός που η σφραγίδα της είναι η διασκέδαση και το ξενύχτι  και αν κάποιος επιχειρήσει να το κόψει αυτό από τους επισκέπτες θα κάνει ζημιά στην σφραγίδα της.

Στη Μύκονο έχει μεγάλο περίπατο την νύχτα και δεν έχει παρτέρια στους δρόμους και η διαχείρηση της είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Στη Μύκονο το καλοκαίρι τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και δίπλα στη θάλασσα για να παίρνουν αέρα οι θαμώνες, δεν είναι στο κέντρο της πόλης και κλειστά για να βάζεις λουκέτο εύκολα καλοκαίρι.

Η Μύκονος εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό τεράστια έσοδα από φόρους και αν κλείσεις την μουσική θα χάσουν όλοι μαζί με πρώτο το κράτος τα συμφέροντα του οποίου πρέπει να διασφαλίζουν άπαντες πριν εκτοξεύουν κορώνες.

Αυτά και πολλά αλλά για τον δήμαρχο Αθηναίων που δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε δηλώσεις που προκαλούν απορίες.

Διαβάστε τι είπε για το Γκάζι και την Μύκονο.


Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος»,
ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μάς δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι από τότε που τέθηκε δημόσια το θέμα, έχει υπάρξει βελτίωση. «Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. […] Θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στις δημόσιες μου δηλώσεις και επιλέγω συνειδητά να είμαι».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.