ΤΟΠΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη για όλα τα ναυτιλιακά και τουριστικά θέματα της Μυκόνου

Ευρεία σύσκεψη για όλα τα ναυτιλιακά και τουριστικά θέματα της Μυκόνου
Υπό την εποπτεία του Δήμου Μυκόνου τέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τουριστικά και ναυτιλιακά στο τραπέζι

Η δυναμική της κρουαζιέρας, αλλά και η συνεργασία Δήμου με τους φορείς της για τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό που χρειάζεται, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συζήτησης  χθες στο κρουαζιερόπλοιο CELESTYAL OLYMPIA με την διοίκηση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Στην ευρεία συνάντηση όπου συμμετείχε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Τελωνείου, στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπως και τα μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΛΤΜ Καλλιόπη Δακτυλίδη και φυσικά οι πράκτορες της κρουαζιέρας.

 

 

Αφού έγινε αναφορά  στον τρόπο εφαρμογής του νέου νομικού πλαισίου που έθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (εφαρμογή της οδηγίας Σένγκεν και προγραμματισμός αφίξεων κρουαζιέρας), και τέθηκε  ως δημοτική αρχή το ζήτημα των απαραίτητων παρεμβάσεων για να μπορέσει να είναι επωφελής η αύξηση της κρουαζιέρας για την τοπική  κοινωνία.

Με δεδομένο ότι η δαπάνη της ασφάλειας έχει αυξηθεί περισσότερο από 40% σε σχέση με το 2019, ζητήθηκε  η επανεξέταση των τελών επιβατών, παραβολής, καθώς και το ανταποδοτικό τέλος ασφάλειας ISPS προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης του λιμένα.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε:

«Ζητήσαμε επίσης να υπάρχει μία συνεργασία όσον αφορά το πότε θα αναχωρούν τα πλοία προκειμένου να ανταπεξέρχεται ο πλοηγός.

Συζητήθηκε το θέμα διανυκτερεύσεων και berth allocation όπως και η τουριστική στρατηγική του νησιού και τον ρόλο που θα έχει η κρουαζιέρα σε αυτή την χάραξη πολιτικής.

Η διαβούλευση και η συνεργασία θα συνεχιστούν και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει ό,τι πρέπει και για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και για τη δημιουργία υπεραξιών για την τοπική μας κοινωνία.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.