ΤΟΠΙΚΑ

Ευκολότερη η ζωή των πολιτών με μέριμνα του Δήμου Μυκόνου

Ευκολότερη η ζωή των πολιτών με μέριμνα του Δήμου Μυκόνου
Ολοκληρωμένο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών για ευκολότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο Μυκόνου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του ψηφιακού μετασχηματισμού, του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών και της εύκολης και άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών, από την Δευτέρα 15/02/2021 ο Δήμος Μυκόνου, παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών.Συγκεκριμένα, οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα πλέοννα συνδέονται από την ιστοσελίδα του Δήμου(www.mykonos.gr) μέσω taxisnet στο οικονομικό σύστημα του Δήμου, το οποίο θα περιλαμβάνει:

1. Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών                                                                  

Μέσω διασύνδεσης στο σύστημα οφειλών της οικονομικής διαχείρισης, το οποίο είναι εγκαταστημένο στον οργανισμό, θα προσφέρεται στους πολίτες η δυνατότητα προβολής, αλλά και εξόφλησης βεβαιωμένων οφειλών για εγγεγραμμένους χρήστες.

2. Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών μη βεβαιωμένων οφειλών (Τέλους 0,5 % και Κλήσεων) και Πληρωμών Ειδοποιητηρίων

Θα προσφέρεται στους πολίτες η δυνατότητα προβολής, αλλά και εξόφλησης μη βεβαιωμένων οφειλών για εγγεγραμμένους χρήστες.

Θα διατίθενται υπηρεσίες για την πληρωμή των παρακάτω μη βεβαιωμένων οφειλών:

Πρόστιμα ΚΟΚ:

Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία της κλήσης.

Τέλος Διαμονής Παρεπιδημούντων και επί των ακαθαρίστων:

Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει σε μια φόρμα τα ακαθάριστα έσοδα που βαρύνουν την επιχείρηση που υπόκειται στο συγκεκριμένο τέλος. Η διαδικτυακή εφαρμογή θα υπολογίζει αυτόματα το αναλογούν τέλος και τυχόν πρόστιμο, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία υποχρεωτικής δήλωσης.

Επιπρόσθετα, θα είναι εφικτή η πληρωμή οφειλών χωρίς σύνδεση σε περίπτωση που ο πολίτης διαθέτει κωδικό πληρωμής όπως στην περίπτωση των Ειδοποιητηρίων.

Ο πολίτης θα ενημερώνεται μέσω email με συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο της απόδειξης είσπραξης ψηφιακά υπογεγραμμένο, όπως και το Ιστορικό Πληρωμών.

Σε σχετική της δήλωση, η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Ανακύκλωσης και Δημοτικών Εσόδων, κα. Κωνσταντινιά Σ. Σαμψούνη, τόνισε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αποτελεί μία από τις κεντρικές επιλογές, αλλά και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Βασικός μας στόχος, οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται με τον πλέον εύκολο, αλλά και άμεσο τρόπο, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και διαφάνειας.

Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κ. Κουκά, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την επέκταση της παροχής καινοτόμων και σύγχρονων υπηρεσιών γιατί αυτό απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά το κυριότερο, αξίζουν οι δημότες.

Παρά την ιδιαίτερη συγκυρία υλοποιούμε με συνέπεια το σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε Μυκονιάτη και της κάθε Μυκονιάτισσας».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.