ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφανίστηκαν δυο παιδιά από την Μύκονο, συναγερμός και άμεση κινητοποίηση

Εξαφανίστηκαν δυο παιδιά από την Μύκονο, συναγερμός και άμεση κινητοποίηση

Είναι ο Νικόλαος Κ. 15 και ο Γιώργος Σ. 16 χρόνων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Μαΐου από τον Νέο Λιμένα Μυκόνου.

Υπάρχουν πληροφορίες πως τα παιδιά βρίσκονται μαζί στην πρωτεύουσα, καθώς η μητέρα του ενός μιλώντας στο «Τούνελ», ανέφερε πως από τις κάμερες ασφαλείας του λιμανιού, αναγνώρισε τον γιο της και τον είδε να επιβιβάζεται μαζί μ’ έναν φίλο του στο πλοίο για Αθήνα.

Οι δύο μαθητές σκόπευαν να πάνε μαζί σε κάποια συναυλία, ωστόσο από την έρευνα της αστυνομίας με τα περιπολικά που έφτασαν στο σημείο, δεν επιβεβαιώθηκε αυτό το σενάριο.

Ο Νικόλας φαίνεται πως στενοχωρήθηκε και επηρεάστηκε έντονα από την αποβολή που του έδωσε μία καθηγήτρια, με κίνδυνο να χάσει τη χρονιά του.

Συγκίνηση προκάλεσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η παρέμβαση της νονάς του μικρού Νικόλα, που βγήκε ζωντανά στον αέρα προκειμένου να απευθύνει έκκληση για να βρεθεί το βαφτιστήρι της. Η ίδια συναισθηματικά φορτισμένη, είπε:

«Αν με ακούει το παιδί, να πάρει ένα ταξί και να έρθει στη νονά του! Θα κατέβω εγώ να το πληρώσω! Αν με ακούει… Μακάρι να με ακούει… Εγώ μένω στην Αθήνα, στην Μεταμόρφωση και δεν ξέρω τι έγινε με την αποβολή» τόνισε η νονά του μικρού αγοριού που αγνοείται από την Μύκονο για να ξεσπάσει σε κλάματα βλέποντας στην οθόνη την εικόνα του. «Αχ αγόρι μου! Το βλέπω τώρα. Το βλέπω, ψυχή μου».

«Η μαμά του μου είπε ότι του έβαλαν αποβολή και ντρέπεται να γυρίσει μάλλον. Πήρε το καράβι από την Μύκονο και ήρθε στην Αθήνα. Η ψυχούλα μου! Το βλέπω τώρα και δεν μπορώ! Μην το συζητάτε, βλέπω άγνωστα παιδιά και κλαίω, όχι μόνο το δικό μου το παιδί. Ψυχούλα μου, μανάρι μου. Μακάρι όλα να πάνε καλά», συμπλήρωσε εμφανώς συγκινημένη.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των δύο ανηλίκων και αρχικά προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Νικόλα και στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας και του Γιώργου, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ο Νικόλαος έχει ύψος 1.62, καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που χάθηκε, φορούσε μαύρο αμάνικο μπουφάν, γαλάζια αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια χρώματος χρυσαφί, μάρκας Nike.

Ο Γιώργος έχει ύψος 1.80, ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο φούτερ, μαύρο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια Nike, ενώ φοράει και γυαλιά μυωπίας.

Όποιος έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», στο «Τούνελ», καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.