ΤΟΠΙΚΑ

Έτσι θα γίνει η έξοδος από την καραντίνα

Έτσι θα γίνει η έξοδος από την καραντίνα
Όλο το σχέδιο των επόμενων ημερών για τον τρόπο που θα αποκατασταθεί σταδιακά το πρόβλημα

Ενώ η γενική επιφυλακή που έχει κηρύξει η κυβέρνηση εισέρχεται στην πιο έντονη και κρίσιµη καµπή της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι επιτελείς του και το υπουργείο Υγείας προετοιµάζουν εδώ και ηµέρες -υπό άκρα µυστικότητα και µεθοδικά- το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισµών, το λεγόµενο recovery plan.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», ο πρωθυπουργός έχει δώσει εδώ και περίπου µία εβδοµάδα ρητές εντολές στον Βασίλη Κικίλια να καταστρώσει ένα πλάνο τµηµατικής εξόδου της χώρας από την κρίση, όπως σηµειώνεται χαρακτηριστικά, καθώς στην κυβέρνηση αποφεύγουν να χρησιµοποιούν τη φράση «επάνοδος στην κανονικότητα», αφού µια τέτοια προοπτική µοιάζει, για την ώρα τουλάχιστον, µακρινή.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ένα τέτοιο σχέδιο, που βασίζεται σε διεθνή µοντέλα και στη βέλτιστη δυνατή εµπειρία και το οποίο περιλαµβάνει για την ώρα εναλλακτικά σενάρια και χρονοδιαγράµµατα ως προς το ποια ακολουθία θα τηρηθεί στη διαδικασία απενεργοποίησης των περιοριστικών µέτρων, παρουσιάστηκε προ ολίγων ηµερών στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίµου µε τον υπουργό Υγείας. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έχει εξουσιοδοτήσει υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης, το Παιδείας και το Τουρισµού, να καταστρώσουν σχέδιο µε τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραµµα ως προς την επαναφορά της αγοράς, της εκπαίδευσης και του τουρισµού σε κανονικούς ρυθµούς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.