ΤΟΠΙΚΑ

Έτσι θα ανοίξει η εστίαση στις Κυκλάδες τις επόμενες μέρες

Έτσι θα ανοίξει η εστίαση στις Κυκλάδες τις επόμενες μέρες

Καθημερινά ακούγονται διάφορα σενάρια για το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης που μένει κλειστός από τις 7 Νοεμβρίου και πληρώνει όσο λίγοι το βαρύ τίμημα της πανδημίας. Οι επαγγελματίες του κλάδου δικαιολογημένα έχουν σταματήσει να κάνουν προβλέψεις, ακόμα κι αυτοί που ελπίζουν ότι θα ανοίξουν σύντομα.

Η κατάσταση βλέπετε είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πότε θα ανοίξει η εστίαση κι αν αυτό τελικά γίνει πριν ή μετά το Πάσχα. Για τους επαγγελματίες υπάρχει κι ένα ενθαρρυντικό γεγονός, το οποίο έχει να κάνει με την εξαγγελία υλοποίησης νέου προγράμματος ΕΣΠΑπου θα αφορά αποκλειστικά την εστίαση και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας.

Η εστίαση είναι κλειστή με οριζόντιο μέτρο το οποίο ισχύει ανεξαιρέτως για όλη τη χώρα ανεξάρτητα τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής και δεν έχει γίνει σαφές αν αυτό πρόκειται να ισχύσει μέχρι να υποχωρήσει η πανδημία στο σύνολο της χώρας και να επιστρέψουμε σε συνθήκες κανονικότητας.

Το καλό και το κακό σενάριο 

Οι Κυκλάδες, σίγουρα είναι από τις περιοχές που επιθυμούν να υπάρξει εξειδίκευση του μέτρου ανά νομό ή περιφερειακή ενότητα προκειμένου να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης όσο το δυνατόν πιο σύντομα εκεί που το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του Μαρτίου. Όσο καλή κι αν είναι η επιδημιολογική εικόνα των Κυκλάδων, είναι σχεδόν απίθανο να επιτραπεί το άνοιγμα της εστίασης μέσα στον επόμενο μήνα.

Ερωτηματικά – αναπάντητα προς το παρόν – υπάρχουν και για την περίπτωση του Απριλίου. Είναι βάσιμες οι ελπίδες για άνοιγμα της εστίασης στις Κυκλάδες τον Απρίλιο κι αυτό είναι το λεγόμενο καλό σενάριο. Θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας σε επίπεδο χώρας και νομού, αλλά και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκείνο το χρονικό διάστημα για τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την περίοδο του Πάσχα (μετακινήσεις, τουρισμός κλπ).

Το κακό σενάριο προβλέπει άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου. Όσο παρακινδυνευμένη κι αν είναι μια τέτοια εκτίμηση, δυστυχώς δεν παύει να συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες.

πηγη cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.