ΤΟΠΙΚΑ

Έτσι θα αλλάξουν οι ζωές των εργαζομένων

Έτσι θα αλλάξουν οι ζωές των εργαζομένων
Τηλεργασία, ωράριο εργασίας και πληρωμή υπερωριών

Νέο ωράριο για χιλιάδες εργαζόμενους προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις εργασιακές αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη να αναπροσαρμόσουν το ωράριο εργασίας τους και αντί να πηγαίνουν στην εργασία τους στις 08.00 να πηγαίνουν στις 09.00.

Παράλληλα στην περίπτωση που συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές (εργαζόμενος- εργοδότης) θα μπορεί να υπάρξει υπέρβαση του χρόνου απασχόλησης μιας ημέρας ως υπερωρία που θα πληρώνεται σε είδος. Αναλυτικότερα θα μπορεί ο εργαζόμενος να συμφωνήσει ότι θα εργαστεί πχ μία ημέρα δύο ώρες παραπάνω από το 8ωρο του και να συμφωνήσει με τον εργοδότη για αντίστοιχη μείωση του ωραρίου την επόμενη ημέρα ή να το πάρει ως ρεπό. Έτσι το νέο εργασιακό τοπίο προβλέπει την εξ αποστάσεως εργασία κάτω από νέες συνθήκες, την ευελιξία στο 8ωρο εργασίας και η αλλαγές στις υπερωρίες οι οποίες θα δίνονται σε είδος και όχι σε χρήμα.

Παράλληλα μπαίνει για πρώτη φορά το ψηφιακό ωράριο όπου οι εργοδότες θα δηλώνουν τα σχήματα ωραρίου ή τροποποίησης ωραρίου με ψηφιακές επιλογές, επιδεχόμενες αυτόματης επεξεργασίας και διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο και θα σταματήσει η υποβολή κειμένου ή σαρωμένου αρχείου pdf. Στόχος είναι να γίνεται αυτοματοποιημένα ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι πριν μπουν σε μια επιχείρηση θα έχουν την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.