ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έτσι χτίζουμε τον ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ της επόμενης χρονιάς

Έτσι χτίζουμε τον ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ της επόμενης χρονιάς
Ο προπονητής του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ Θεόφιλος Παχατουρίδης ανοίγει τα χαρτιά του αποκλειστικά στο MykonosVoice και μιλάει για όλα...

Αν υπήρχε μια λέξη να χαρακτηρίσεις τον προπονητή του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ αυτή θα ήταν Στοχευμένος
Ο Θεόφιλος Παχατουρίδης σαν το παλιό καλό κρασί πλέον καθώς η σχέση του με την ομάδα του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ κρατάει μια ζωή ολόκληρη, από την εποχή που ήρθε ως ποδοσφαιριστής στο νησί και έδεσε θα συνεχίσει και την νέα χρονιά στο πάγκο της ομάδας.
Ο Δραμινός  προπονήτης, έγινε Μυκονιάτης, παντρεύτηκε και έκανε μια όμορφη οικογένεια στο νησί.
Μάλιστα το μήλο λένε πέφτει κάτω από την μηλιά και ο μικρός Παχατουρίδης, ο γιος του προπονητή του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, οι πληροφορίες λένε ότι είναι ταλέντο πρώτης γραμμής σαν τον πατέρα του…
Συναντήσαμε τον κ.Παχατουρίδη και άνοιξε την καρδιά του στο Mykonos Voice.
Μας μίλησε για όλα, για την συνεργασία του με τον αγαπημένο του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, για τον πρόεδρο της καρδιάς του τον Αλέκο Κουκά που τον έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος, για το νησί και τον αθλητισμό, για τις Κυκλάδες και το πρωτάθλημα, για την εκκλησία και την σχέση του με τον Θεό.

 

Δεν ήταν έκπληξη για εμάς κ.Παχατουρίδη η ανανέωση της συνεργασίας σας με την ομάδα γιατί είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια σχέση ζωής τελικά..

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας, το ΔΣ που με εμπιστεύτηκε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και την επόμενη αγωνιστική σαιζόν.

Είναι μια σχέση ζωής όπως το λέτε γιατί πλέον έχω ταυτιστεί με την ομάδα και το DNA της .Την έχω στην καρδιά μου έπαιξα ποδόσφαιρο στον ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, μάτωσα τα πόδια μου αλλά πολύ περισσότερο αγάπησα την νοοτροπία που έχουν δώσει οι άνθρωποι σε αυτό το σωματείο.

Τι ξεχωριστό έχει ο ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ δηλαδή;

Δεν είναι υπερβολή  να το πω ότι ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς από όλα τα σωματεία στις Κυκλάδες. Είναι ένα μικρό επαγγελματικό σωματείο μέσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια οικογένεια που στην αγκαλιά της χωράει όλα τα παιδιά ξένα και Μυκονιατόπουλα. Είναι μια προσπάθεια που σε γεμίζει να είσαι συμμέτοχος σε αυτή και να τα δίνεις όλα για να γίνεσαι καλύτερος την κάθε μέρα.

Ο ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ξεχωρίζει και αυτό μας κάνει υπερήφανους…

Που οφείλεται αυτή η οργάνωση;

Η οργάνωση και η λειτουργία της ομάδας οφείλεται ξεκάθαρα στους ανθρώπους του ΔΣ…Επιφανείς επιχειρηματίες προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα. Με μπροστάρη τον πρόεδρο Αλέκο Κουκά όλοι μαζί , ο κ Αγγελετάκης, οι κ.Δαχτυλίδης οΣταμάτης και Νικόλας, ο κ. Αναστασιάδης Γιάννης , ο κ Φρέρης και όλοι όσοι είναι κοντά στο σύλλογο και  να με συγχωρέσουν αν ξεχνάω κάποιους, όπως και οι άμεσοι συνεργάτες μου γυμναστές βοηθοί, όλοι μαζί παλεύουμε για ένα στόχο. Θέλουμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Να την δούμε στις παραπάνω κατηγορίες.

Οι στόχοι ποιοι είναι;

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι καταρχήν τυχερός που συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που όμοιο του στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια δεν έχω συναντήσει.

Αναφέρομαι στον Αλέκο Κουκά που δεν είναι ένας απλός πρόεδρος ενός σωματείου. Είναι ένας ευεργέτης για το νησί και τον αθλητισμό γενικότερα. Μπορώ να λέω μέρες ιστορίες για το πόσο σημαντικό έργο έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στο νησί και στην ομάδα. Οι Μυκονιάτες το έχουν καταλάβει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε αρκετά κάθε μέρα. Συμφωνήσαμε να παμε στο μοντέλο που δουλεύουμε χρόνια ολόκληρα στον ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ.

Συνετά και με χαμηλούς τόνους. Δεν σας κρύβω και δεν θα μπορούσα να το κάνω ότι πάντα ο στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούμε. Αυτή είναι η φύση του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ.

Δεν μπορούμε να είμαστε δεύτεροι. Αυτό που έχουμε όμως ως βάση είναι η σκληρή δουλειά και τα λίγα λόγια. Έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Μεταγραφικά τι στόχο έχετε;

Δεν θέλουμε να βιαστούμε. Οι κινήσεις μας όλες είναι μελετημένες και προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε σημεία που έχουμε εντοπίσει ότι θέλουμε ενίσχυση. δεν θα κάνουμε αλόγιστη σπατάλη χρημάτων.

Δεν μας νοιάζουν οι κινήσεις εντυπωσιασμού. Θέλουμε ουσία, καλούς παίκτες και καλά παιδιά να μπούνε μέσα στην οικογένεια μας.

Χτίζουμε με βάση το αύριο και όχι καιροσκοπικά μόνο για το σήμερα.

Πόσο εύκολο είναι να χτίσεις μια ομάδα στις Κυκλάδες και μάλιστα στη Μύκονο;

Δεν είναι εύκολο καθόλου. Το νησί έχει ιδιαιτερότητες γιατί τα παιδιά είναι ερασιτέχνες και παράλληλα πρέπει να δουλέψουν για να βιοποριστούν.

Θέλει μεγάλη προσοχή στην διαχείριση γιατί πρέπει να τους δουλέψουμε σωστά, με το απαιτούμενο πρόγραμμα να μην βγουν τραυματισμοί στην πορεία και να τους έχουμε έτοιμους.

Δεν μας ευνοεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Μπορεί να παίζουμε σε δυο μήνες δυο επίσημα ματς και τον υπόλοιπο καιρό να καθόμαστε.

Δεν είναι εύκολο να χτίσεις έτσι μια ομάδα…

Είστε ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων πως σκέφτεστε το μέλλον ;

Θέλω να υπάρχει υγεία, αγάπη και καλοσύνη. Όλα τα άλλα έρχονται. Με την πίστη και την αγάπη στο Θεό όταν είσαι ολιγαρκής δεν χρειάζεται να κυνηγάς τα πολλά.

Είμαι απόλυτα χαρούμενος εδώ που έχω την ευκαιρία να δουλεύω με σωστούς ανθρώπους. Τα αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα όταν έχεις βάλει τις βάσεις.

Θέλω με την ομάδα να έχουμε επιτυχίες στο μέλλον και να την δούμε πιο ψηλά, αλλά αυτό θα γίνει  με ταπεινότητα με χαμηλά το κεφάλι και με πολύ δουλειά.

Κ.Παχατουρίδη σας ευχαριστώ για την συνέντευξη.

Και εγώ σας ευχαριστώ και να ευχηθώ τα καλύτερα στο MykonosVoice που είμαι και εγώ αναγνώστης.

Γιώργος Πανταρώτας 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.