ΤΟΠΙΚΑ

Εστίαση: “Μαγειρεύουν” ειδικό πακέτο στήριξης – Τι θα χρηματοδοτηθεί και ποιες διευκολύνσεις θα υπάρξουν

Εστίαση: “Μαγειρεύουν” ειδικό πακέτο στήριξης – Τι θα χρηματοδοτηθεί και ποιες διευκολύνσεις θα υπάρξουν

«Μαγειρεύουν» πακέτο στήριξης ειδικά για την εστίαση στο υπουργείο Οικονομικών, ένα πακέτο όμως που δεν θα είναι για όλους τους επαγγελματίες του χώρου το ίδιο: Όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί σε τρεις κύριους άξονες και η κρατική βοήθεια που θα χορηγηθεί θα διοχετευθεί κυρίως στους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν με τη μέθοδο της διανομής κατ΄οίκον και του «πακέτου» από το κατάστημα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Υπάρχουν επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ) που δεν κατάφεραν να ανοίξουν για πολλούς μήνες, ειδικά μετά το καλοκαίρι ακριβώς επειδή εξυπηρετούσαν τουριστικές περιοχές. Ή επειδή το προϊόν τους είχε μια «εξειδίκευση» που δεν ήταν δυνατόν να «χωρέσει» σε πακέτο, υπό την έννοια ότι δεν ήταν εφικτό να γίνει διανομή του.

Ποιοι είναι οι τρεις άξονες του «πακέτου»

Για τον οποιοδήποτε λόγο πάντως παρέμειναν με κατεβασμένα ρολά, δικαιωματικά θα λάβουν -ως φαίνεται- το μεγαλύτερο μερίδιο του πακέτου ειδικά για την εστίαση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Βεβαίως το μέγεθος του πακέτου θα κριθεί ως είθισται από τα δημοσιονομικά περιθώρια, αλλά αν εξαιρέσει κανείς δράσεις που έχουν προηγηθεί όπως η επιδότηση θερμάστρας θα κινείται σε 3 βασικούς άξονες:

-«κούρεμα» ενοικίου και τους επόμενους μήνες

– διευκολύνσεις εξόφλησης χρεών, κρατική συνδρομή για την εξόφληση παγίων δαπανών

– μείωση φόρων

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.