ΤΟΠΙΚΑ

Έσκασαν οι πρώτες καταγγελίες εν όψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν

Έσκασαν οι πρώτες καταγγελίες εν όψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν

Οδεύοντας προς την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, το υπουργείο Εργασίας κινητοποίησε πιο νωρίς από ποτέ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς ήδη καταφτάνουν καταγγελίες για συνθήκες τριτοκοσμικές σε καταλύματα που προορίζονται σε εργαζόμενους σε τουριστικές μονάδες ή επιχειρήσεις εστίασης.

Οι έφοδοι θα επικεντρωθούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές, όπου έχουν καταγραφεί υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και με βάση Ανάλυση Κινδύνου (Risk Analysis) έχει εκπονηθεί σχέδιο στοχευμένων ελέγχων:

Παράκτιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής
Νησιά του Νότιου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Ίος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος).
Κρήτη (Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου).
Νησιά Ιονίου (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα).
Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από την 1η Ιουνίου ξεκινά η απογραφική διαδικασία του Ωραρίου Απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους μισθωτής εξαρτημένης εργασίας και στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης θα δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία που αφορούν στη σχέση εργασίας, το ωράριο απασχόλησης (είτε σταθερό εβδομαδιαίο είτε μεταβαλλόμενο ανά ημέρα), τις έκτακτες τροποποιήσεις του ωραρίου, υπερωρίες και άδειες. Μετά την υποβολή της δήλωσης, η ΕΡΓΑΝΗ θα εμφανίζει το Προγραμματισμένο Ωράριο Εργασίας ανά Εργαζόμενο, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε εργοδότη αλλά και εργαζόμενο, ο οποίος θα γνωρίζει έτσι από πρώτο χέρι πώς έχει δηλωθεί.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου ξεκινά η εφαρμογή της 1η φάσης της  Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους των Τραπεζών και των Super Markets, που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους. Με την Κάρτα Εργασίας θα υπάρχει καθημερινή και άμεση, σε πραγματικό χρόνο, κοινοποίηση στην Εργάνη της έναρξης και λήξης εργασίας, για κάθε εργαζόμενο. Το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά στη συνέχεια σε όλους τους υπολοίπους κλάδους.

iefimerida.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.