ΤΟΠΙΚΑ

Έργο ζωής για την κοινωνία της Μυκόνου

Έργο ζωής για την κοινωνία της Μυκόνου
680.000 ευρώ χρηματοδότηση για δίκτυο ύδρευσης της Μυκόνου

Με το ποσό των 680.000 ευρώ συν ΦΠΑ θα χρηματοδοτηθεί το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεπαρακολούθησης, ποσότητας, ποιότητας – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης των διαρροών του δικτύου ύδρευσης Δήμου Μυκόνου», που προτάθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ), η οποία έχει αναλάβει και την υλοποίησή του.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα εξασφαλίσει την ποιοτική αναβάθμιση μέρους του δικτύου ύδρευσης του νησιού – κυρίως σε βασικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜ – ενώ παράλληλα θα παρέχει δυνατότητες πρόληψης βλαβών που προέρχονται από την παλαιότητα του δικτύου στα σημεία αυτά.

Το έργο εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΜ είναι στο άμεσο μέλλον, το σύστημα τηλεπαρακολούθησης να καλύπτει πλήρως ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ενώ ήδη έχει υλοποιηθεί η αντίστοιχη μελέτη και είναι προς ένταξη η πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου και στην Άνω Μερά.

Οι συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου κ. Μιχάλη Ζουγανέλη και των μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά, παίξανε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Ζουγανέλης δήλωσε μετά την επιτυχή έκβαση της πρότασης χρηματοδότησης και την απόφαση ένταξης του έργου στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί ακριβώς γνωρίζουμε τη σημασία του έργου, δεδομένων των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Είμαι πεπεισμένος ότι με τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου και όταν θα έχει καλυφθεί όλο το δίκτυο του νησιού, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού θα απολαμβάνουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες με σημαντική μείωση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Μύκονο τα τελευταία αρκετά χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.