ΤΟΠΙΚΑ

Έργα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι της Μυκόνου

Έργα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι της Μυκόνου
Με 3,5 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η αντικατάσταση των προσκρουστήρων στο λιμάνι της Μυκόνου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» το έργο της αναβάθμισης του συστήματος προσκρουστήρων στο λιμάνι της Μυκόνου, προϋπολογισμού 3.508.828 €.

Η αναβάθμιση του συστήματος κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να εξυπηρετήσει κρουαζιερόπλοια και μεγάλα τουριστικά σκάφη.
Ειδικότερα, στο τμήμα του νέου λιμένα (τουριστικό λιμάνι) που περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, το υπάρχον σύστημα προσκρουστήρων κρίνεται ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί λόγω της σημαντικής αύξησης του μεγέθους των τουριστικών σκαφών την τελευταία δεκαετία και κυρίως των κρουαζιεροπλοίων, σε μεγέθη σημαντικά μεγαλύτερα από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν για την διαστασιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος προσκρουστήρων, καθώς και λόγω της ανάγκης για ασφαλή εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων.
Όσον αφορά τον επιβατικό λιμένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι υφιστάμενοι προσκρουστήρες έχουν υποστεί καταστροφές από την πρυμνοδέτηση των πλοίων, σε συνδυασμό με τις έντονες καιρικές συνθήκες, καθώς είναι εκτεθειμένος σε βορείους ανέμους, κρίνεται αναγκαία η αναβάθμισή τους.
Συνολικά θα εγκατασταθούν 49 νέοι ελαστικοί προσκρουστήρες κωνικού τύπου, για την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των Ε/Γ – Ο/Γ και φορτηγών πλοίων, στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού.
Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30/06/2019 και λήξης η 30/06/2020.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.508.828 €.
Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.