ΤΟΠΙΚΑ

Έρευνα: Πώς τα εμβόλια θα σώσουν τα ταξίδια – Τα νέα δεδομένα

Έρευνα: Πώς τα εμβόλια θα σώσουν τα ταξίδια – Τα νέα δεδομένα

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η συζήτηση για το σύστημα χορήγησης διαβατηρίων εμβολιασμού αλλά και των νέων κανόνων που θα θεσπιστούν όσο αφορά τις μετακινήσεις αναζωπυρώνεται-Ο δείκτης Skift Recovery δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί το ποσοστό εμβολιασμού σε 22 χώρες, με σκοπό τη συσχέτισή του με την πορεία ανάκαμψης των ταξιδιών.

Το μεγαλύτερο θέμα των επόμενων μηνών δεν θα είναι άλλο από το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ταξιδιωτικοί προορισμοί σε εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες. Και την ώρα που ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία την πορεία των εμβολιασμών, τη διενέργεια των τεστ και τα διαβατήρια εμβολιασμού, η αποτελεσματικότητα όλων αυτών αναμφίβολα θα παίξει κεντρικό ρόλο στην επικείμενη λήψη αποφάσεων από τις κυβερνήσεις.

Αυτό αναφέρεται στο πρόσφατο Skift Research Report, όπου καταγράφονται τα νέα δεδομένα με βάση τον Skift Recovery Index, δείκτη που δημιουργήθηκε από τη Skift για να παρακολουθεί το ποσοστό εμβολιασμού σε 22 χώρες, με σκοπό τη συσχέτισή του με την πορεία ανάκαμψης των ταξιδιών. Όπως προκύπτει, προς το παρόν λίγες μόνο χώρες ξεχωρίζουν καθώς ο συντελεστής συσχέτισης (r) είναι χαμηλός – στο 0,25 – που σημαίνει ότι υπάρχει μικρή συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμών και των ταξιδιωτικών επιδόσεων).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.