ΤΟΠΙΚΑ

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και για τα υβριδικά ΙΧ από το 2025

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και για τα υβριδικά ΙΧ από το 2025

Νέο κύμα ανατιμήσεων και επιβαρύνσεων επίκειται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών λόγω της πράσινης μετάβασης. Με αφετηρία το 2025 προδιαγράφεται μπαράζ αυξήσεων φόρων πανευρωπαϊκά, αλλά και στην Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή της στρατηγικής της Ε.Ε. για μείωση των ρύπων κατά 40% έως το 2030 και κατά 60% έως το 2050. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση σχεδιάζει ειδικό πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκειμένου να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις.

Μια πρώτη χαρτογράφηση των αλλαγών που έρχονται επιχειρεί μελέτη ομάδας εργασίας του υπουργείου Οικονομικών την οποία φέρνει στο φως το «business stories». Oπως επισημαίνεται σε αυτή, «η πράσινη μετάβαση αποδεικνύεται μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που εισπράττονται και δαπανώνται οι πράσινοι φόροι – τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά».
Τους επόμενους μήνες πολλές επιμέρους ειδικές ομάδες θα αναλάβουν να εξειδικεύσουν όλα τα μέτρα (επιβαρύνσεις και επιδοτήσεις) που θα αρχίσουν να ισχύουν από τη νέα χρονιά. Ολα αυτά οδηγούν σε ανατιμήσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα βασικών αγαθών και υπηρεσιών, είτε παράγονται στην Ευρώπη επειδή θα απαιτηθεί η χρήση νέων τεχνολογιών και προδιαγραφών, είτε εισάγονται από τρίτες χώρες (Ασία κ.λπ.) επειδή θα φορολογούνται αν ρυπαίνουν περισσότερο από όσο αν παράγονταν στην Ε.Ε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.