ΤΟΠΙΚΑ

Έρχονται πλωτά φράγματα στα νησιά για το μεταναστευτικό

Έρχονται πλωτά φράγματα στα νησιά για το μεταναστευτικό

Άμεση ήταν η επιβεβαίωση του Dikaiologitika News που πρώτο χτες μετέδωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την προμήθεια πλωτών φραγμάτων για την παρεμπόδιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσαν σήμερα με δηλώσεις τους ότι ξεκίνησε η διαδικασία ώστε να προμηθευτεί η χώρα μας πλωτά φράγματα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη προμήθεια πλωτών φραγμάτων για την παρεμπόδιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

«Στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το θέμα και εξήγησε ότι σκοπός είναι η ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου να είναι σε πρώτη φάση πιλοτική.

«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα σε ορισμένα περάσματα-σημεία. Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε».

O σκοπός της σύµβασης είναι η αγορά λοιπών μηχανηµάτων και εξοπλισµού και συγκεκριµένα η προµήθεια 2.700 µέτρων πλωτού Προστατευτικού συστήµατος µη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριµένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων στο πλαίσιο συνδροµής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 € και κριτήριο ανάθεσης ορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής .

Η Υπ’ Αριθμ.02/20 πρόσκληση εκδόθηκε με τον εξής τίτλο: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΩΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΠΠΣ) ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΗΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.