ΤΟΠΙΚΑ

Έρχονται νέα διαβατήρια δεκαετούς διάρκειας, χωρίς καμία επιβάρυνση

Έρχονται νέα διαβατήρια δεκαετούς διάρκειας, χωρίς καμία επιβάρυνση
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στον διπλασιασμό της διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε την Πέμπτη στη νέα ψηφιακή εφαρμογή wallet για διπλώματα οδήγησης και ταυτότητες, αλλά και στα νέα διαβατήρια.

Οι πολίτες χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω θα έχουν νέα διαβατήρια 10ετους διάρκειας. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε την καταβολή περίπου 4,4 ευρώ χαρτόσημο για κάθε πρόσθετο χρόνο. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση δεν θα ισχύσει για την επιπλέον διάρκεια.

«Μεγάλη ευκολία να έχει στο κινητό σου ταυτότητα και δίπλωμα»

Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις στο κινητό σου την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης, πρόσθεσε παράλληλα ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Είναι ευκολία και για τους αστυνομικούς, όταν κάνουν τους σχετικούς ελέγχους.

Επομένως, με αυτήν την ψηφιακή μεταβολή, που έρχεται σε συνέχεια εκατοντάδων άλλων σημαντικών ψηφιακών εφαρμογών στα τρία χρόνια αυτής της κυβέρνησης, έχει γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους, σημειώσε μεταξύ άλλων. 

dikaiologitika.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.