ΤΟΠΙΚΑ

Έρχεται καύσωνας από την Τρίτη με 40αρια

Έρχεται καύσωνας από την Τρίτη με 40αρια

Όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έρχεται ισχυρός καύσωνας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του από την ερχόμενη Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, θα επισκεφτούν τη χώρα μας πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής.

Όπως αναφέρει, ο καύσωνας ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά και θα συνοδεύεται από τρία σημαντικά χαρακτηριστικά.

Αυτά όπως εξηγεί είναι τα εξής:

Θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση να κρατήσει και και ακόμη παραπάνω. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αυτό το σενάριο. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.