ΤΟΠΙΚΑ

Έρχεται η 5άστερη, χαρακτηρισμένη ως στρατηγική, επένδυση των Αράβων στη Μύκονο

Έρχεται η 5άστερη, χαρακτηρισμένη ως στρατηγική, επένδυση των Αράβων στη Μύκονο

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της έρχεται η 5άστερη, χαρακτηρισμένη ως στρατηγική, επένδυση των Αράβων στη Μύκονο, προϋπολογισμού, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 78,6 εκατ. ευρώ, μετά και την έγκριση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕ.ΠΕ.Μ) για την εγκατάσταση και λειτουργία των εργοταξιακών χώρων από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) που προχτές γνωστοποιήθηκε. Ο φορέας Blue Iris ελέγχεται από την επενδυτική AGC Equity Partners, δηλαδή τους γνωστούς επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5* και δυναμικότητας 192 κλινών με υποστηρικτικά έργα, στη θέση «Καραπέτης» στην περιοχή της Άνω Μεράς στο πλαίσιο του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Με βάση την απόφαση του ΥΠΕΝ τώρα τίθενται, όπως συνηθίζεται σε σχετικές αποφάσεις, συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την εγκατάσταση των εργοταξιακών χώρων του project. Υπενθυμίζεται ότι κατά της επένδυσης είχε ταχθεί η δημοτική αρχή της Μυκόνου, ενώ το project είχε εμπλακεί και με το ΣτΕ.Unmute

Το project της Μυκόνου περιλαμβάνει πέραν της 5άστερης μονάδας, χώρους εστίασης, κέντρο ευεξίας, υπαίθριο θέατρο και μαρίνα, για την οποία ωστόσο το ΣτΕ κατόπιν της προσφυγής του δήμου απεφάνθη αρνητικά. Όπως λέγεται στην αγορά, το γεγονός ότι η επένδυση των Αράβων της Blue Iris Α.Ε. προωθείται μέσω ΕΣΧΑΣΕ -τα οποία ελέγχονται από το ΣτΕ λόγω και της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος- είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε συνέχεια και της προσφυγής του δήμου αποφάσισε τελικά ότι ορθώς τα ΕΣΧΑΣΕ εξαιρέθηκαν από την αναστολή δόμησης στη Μύκονο, με το δεδομένο ότι ακολουθούν συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πλαίσιο σε σχέση με έργα που κατασκευάζονται με βάση τη διάσπαρτη, εκτός σχεδίου, δόμηση.

Πηγή: insider.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.