ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Τελ Αβίβ: Τα αναχαιτίσαμε, ετοιμάζουμε απάντηση

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Τελ Αβίβ: Τα αναχαιτίσαμε, ετοιμάζουμε απάντηση

NBC News: O Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει εκφράσει ιδιωτικά την ανησυχία του ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προσπαθεί να σύρει τις ΗΠΑ βαθύτερα σε μια ευρύτερη διαμάχη.

Ιατρικές υπηρεσίες του Ισραήλ: 31 τραυματίες που έτρεχαν στα καταφύγια ή υπέστησαν κρίσεις πανικού από την επίθεση του Ιράν

Haaretz: Σειρήνες στο υψίπεδα του Γκολάν μετά από 25 εκτοξεύσεις από τα εδάφη του Λιβάνου

Η επιστολή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Δεν επιζητούμε την κλιμάκωση

 

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει από τις ΗΠΑ στην Αθήνα μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομιλεί με τον Τζο Μπάιντεν στο τηλέφωνο μετά την επίθεση του Ιράν

netaniaxou

 

Ιρακινοί στην Κερμπάλα πανηγυρίζουν για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

 

Ο αρχηγός του Ισραηλινού στρατού αξιολογεί την κατάσταση μετά την επίθεση από το Ιράν

 

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε το Ισραήλ

 

Κάμερον (Βρετανός ΥΠΕΞ) προς Ιράν: Σταματήστε την κλιμάκωση

 

IDF: Δεν χρειάζεται πλέον οι Ισραηλινοί να παραμένουν στα καταφύγια

Οι IDF στις 3:45 τα ξημερώματα ανακοίνωσαν ότι οι Ισραηλινοί δεν χρειάζεται να παραμένουν στα καταφύγει. Παραμένουν, όμως, σε ισχύ οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις και η ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδρομών

Βίντεο από αναχαίτιση βαλλιστικού ιρανικού πυραύλου έξω από την ατμόσφαιρα

 

Το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ανησυχία του για την «πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση» και «τις πιθανές σοβαρές συνέπειες»

Ιρανικό μέσο μεταδίδει πως χτυπήθηκε βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Νεγκέβ

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι η μεγαλύτερη βάση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ, υπέστη «σοβαρές ζημιές» από τους ιρανικούς πυραύλους που την έπληξαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. «Η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Νεγκέβ έγινε στόχος επιτυχούς πλήγματος με πύραυλο Χεϊμπάρ (…) Εικόνες και δεδομένα υποδεικνύουν ότι προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αυτή τη βάση», σύμφωνα με το IRNA.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, «κατά τις πληροφορίες που λάβαμε οι μισοί από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους». Ο ισραηλινός στρατός από τη δική του πλευρά έκανε γνωστό πως επλήγη αεροπορική βάση, όμως έκανε λόγο για «ήσσονες ζημιές» και μόνο.

Ισραήλ: Η ιρανική επίθεση είναι ακόμα σε εξέλιξη – Υπάρχουν πύραυλοι με κατεύθυνση προς το Ισράηλ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φέρει προς εξέταση την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο με το οποίο θα υποστηριχθεί το Ισραήλ και θα καθίσταται υπεύθυνο το Ιράν για την επίθεση που εξαπέλυσε, δήλωσε ο Στιβ Σκαλίς, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων. «Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται σθεναρά στο πλευρό του Ισραήλ και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για αυτήν την απρόκλητη επίθεση (του Ιράν)», αναφέρει σε δήλωσή του.

Κάτοικος Τελ Αβίβ: «Ζούμε ιστορικές στιγμές – Δεν το ‘χω ξαναβιώσει αυτό – Ετοιμαζόμαστε για τα καταφύγια»

 

Δεν θα διστάσει να λάβει επιπλέον «αμυντικά μέτρα» ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντά του ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιθετικότητα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, oHossein Amir-Abdollahian, ανέφερε ότι «το Ιράν, εάν κριθεί απαραίτητο, δε θα διστάσει να λάβει επιπλέον αμυντικά μέτρα για να περιφρουρήσει τα νόμιμα συμφέροντά του ενάντια σε στρατιωτικές επιθέσεις και αδικαιολόγητη χρήση βίας». Επίσης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Ιράν «στις αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών κανόνων».

Εκπρόσωπος IDF: Εκτοξεύτηκαν πάνω από 200 drones και πύραυλοι από το Ιράν

Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκάρι τα ισραηλινά μαχητικά αναχαίτισαν περισσότερους από 10 πυραύλους Κρουζ και δεκάδες drones έξω από τα σύνορα του Ισραήλ. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι το Ιράν εκτόξευσε και δεκάδες πυραύλους εδάφους-εδάφους οι περισσότεροι από τους οποίουες αναχαιτίστηκαν.

Λίγο πριν τις 3:20 ξεκίνησε η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

Live εικόνα από Sky News

Σε ενημέρωσή του λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος των IDF ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ιρανικών drones και πυραύλων αλλά όπως είπε «η απειλή δεν έχει τελειώσει». Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκάρι μικρές ζημιές υπέστη μια βάση των IDF στο νότιο Ισραήλ.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.