ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίθεση Γλυνού σε Χατζημάρκο

Επίθεση Γλυνού σε Χατζημάρκο

Γλυνός: «Κατά την «Χατζημάρκειο» αντίληψη μόνο ο ίδιος μπορεί να ασκεί εξουσία και να έχει φιλικές ή συγγενικές σχέσεις με επιχειρηματίες»

Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει – πριν από οποιοδήποτε άλλο Δήμο –με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εκατέρωθεν ανακοινώσεις των υποψηφίων. Αυτή τη φορά, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μανώλης Γλυνός, ο οποίος κατηγορεί τον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο ότι δεν αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία ως υποχρέωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει ότι θεωρεί ιδιοκτησία της το αξίωμα που της εμπιστεύτηκαν οι πολίτες.

Για ακόμα μία φορά δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία αποτελούν υποχρέωση της εκάστοτε εξουσίας.

Το προσωπείο έπεσε και ο  καθεστωτισμός αποκαλύπτεται.

Αντί για πειστικές απαντήσεις, επέλεξε την επίθεση στην οικογένεια χρησιμοποιώντας το γραφείο τύπου της Περιφέρειας για να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους.

Μόνο έτσι και με χυδαιότητες ξέρει να μιλά ο κ Χατζημάρκος.

Καλούμε τον κ Χατζημάρκο και τους συνεργάτες του να πάψουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους.

Το ζήτημα σε αυτό το διαγωνισμό δεν είναι αν συμμετάσχει εταιρία συμφερόντων συγγενή του κ Χατζημάρκου ή του επικεφαλής της Παράταξης μας κ Γλυνού.

Το μείζον και μοναδικό ζήτημα αφορά το ερώτημα που τέθηκε δημόσια από το θεσμό της Αντιπολίτευσης.

Γιατί η Περιφερειακή Αρχή ακολουθεί μία πρωτοφανή διαδικασία που βαραίνει με περαιτέρω σκιές μία υπόθεση που διερευνά ήδη η δικαιοσύνη.

Αυτό που θέλουν οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου, είναι μία πολιτική ηγεσία ικανή να αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους και όχι να έχει ρόλο «κριτή», «ρυθμιστή»ή και  «πορτιέρη» της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Πόσο μάλιστα που ο κ Χατζημάρκος επί δεκαετίες αυτοπροβάλλεται ως ο εκφραστής της επιχειρηματικότητας μέσα από την πολιτική.

Συμβαδίζουν άραγε όλα αυτά με προτιμήσεις η και αποκλεισμούς που υποστηρίζειότι πρέπει να επιβάλλονται σε διαγωνιστικές ή εκλογικές διαδικασίες, ειδικά όταν δεν εδράζονται στην νομοθεσία;

Κατά την»Χατζημάρκειο» αντίληψη μόνο ό ίδιος μπορεί να ασκεί εξουσία και να έχει φιλικές ή συγγενικές σχέσεις με επιχειρηματίες τις οποίες άλλωστε δεν κρύβει, αλλά αντίθετα προβάλει.

Γι’ αυτό και στερούμενος πολιτικών επιχειρημάτων εκτρέπεται σε υπονοούμενα και στοχοποίηση όχι μόνο των πολιτικών του αντιπάλων αλλά και των οικογενειών τους.

Ο επικεφαλής μας, κ Μανώλης Γλυνός είναι ένας άνθρωπος πετυχημένος επαγγελματικά, με διάφανη πορεία και γνωστός σε όλη την κοινωνία της Ρόδου αλλά και της Περιφέρειας.

Είναι τουλάχιστον ατυχές και λυπηρό σε μία περίοδο πλήρους απαξίωσης της πολιτικής ζωής και όχι άδικα πολλές φορές από τους πολίτες, ο κ Χατζημάρκος να επιλέγει τον βούρκο ως πολιτικό καταφύγιο.

Πόσο μάλλον όταν είναι διάχυτη στην κοινή γνώμη η άποψη, όπως γνωρίζει και ο ίδιος, ότι όσοι δεν ήταν ικανοί επιχειρηματικά έχουν ως μόνη διέξοδο την ενασχόληση με την πολιτική ως επάγγελμα.

Όσο για το υποθετικό ερώτημα σχετικά με τον αδερφό του επικεφαλής της Παράταξης μας κ Μανώλη Γλυνού,ο οποίος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οφείλουμε να του το αντιστρέψουμε.

Αν αυτός είχε αδερφό όντας Περιφερειάρχης θα του επέτρεπε να συνεχίζει να εμπορεύεται τραπουλόχαρτα;


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.