ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή Βερώνη μετά από 15 χρόνια – Αναδείχθηκε δήμαρχος στις εκλογές

Επιστροφή Βερώνη μετά από 15 χρόνια – Αναδείχθηκε δήμαρχος στις εκλογές

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Μυκόνου, καθώς νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Χρήστος Βερώνης, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Κουκά.

Ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στη Μύκονο και θα είναι ξανά δήμαρχος μετά από 15 χρόνια. Ο Χρήστος Βερώνης είχε αποχωρήσει από το Δήμο Μυκόνου στις αρχές του 2009 μετά από 18 συνεχόμενα στο αξίωμα του δημάρχου. Έχει αποτελέσει το μακροβιότερο δήμαρχο του νησιού.

Επέστρεψε ενεργά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019 και μετά από μια θητεία στην μείζονα αντιπολίτευση, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου έλαβε την εντολή να διοικήσει εκ νέου το Δήμο Μυκόνου, με ποσοστό περίπου 50% και 15 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά από 9 συναπτά έτη στη δημοτική αρχή, θα αποτελέσει αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μυκόνου την επόμενη θητεία, καθώς έλαβε ποσοστό 36%, κερδίζοντας 7 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Τη νέα θητεία, επιστρέφει στα δημοτικά δρώμενα, ένας ακόμη έμπειρος αυτοδιοικητικός, ο Ανδρέας Φιορεντίνος, ο συνδυασμός του οποίου έλαβε 14% και εξασφάλισε 3 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Μύκονο


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.