ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή στον Κικίλια για rapid test σε όσους έρχονται στη Μύκονο

Επιστολή στον Κικίλια για rapid test σε όσους έρχονται στη Μύκονο
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς έστειλε επιστολή με την οποία ζητάει να υποβάλλονται σε rapid test όσοι επισκέπτες φτάνουν στο νησί
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της από 18/12/2020 απόφασης του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔΝ. Αιγαίου σύμφωνα με την οποία από κοινού με τους συναδέλφους μου από τα νησιά εισηγηθήκαμε την υποχρεωτική υποβολή σε Rapid Test όσων θα επέστρεφαν μετά τις γιορτές στα νησιά μας, επανέρχομαι σε αυτό με βάση τη σημερινή κατάσταση, που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς.
Στη Μύκονο, τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, αφίχθηκαν εκατοντάδες άτομα ημεδαποί και αλλοδαποί είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργεία που ήρθαν νόμιμα για εργασία στο νησί μας, δεδομένης της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, που παραδοσιακά εμφανίζεται αυτούς τους μήνες.
Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα που επέδειξε μία μικρή μειοψηφία είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα.
Για να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό και στο μέγιστο δυνατό βαθμό η σημερινή κατάσταση χρειάζεται να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και στο πλαίσιο αυτό ζητώ να εγκαταστήσετε σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου (λιμάνι, αεροδρόμιο), του νησιού, για το προσεχές διάστημα -και έως την εφαρμογή νέων οδηγιών- μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό με υποχρεωτικά Rapid Tests Covid-19, εκτός και αν υπάρχει πολύ πρόσφατο αντίστοιχο πιστοποιητικό στα χέρια του ταξιδιώτη.
Η απόφασή σας αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στη θωράκιση της δημόσιας υγείας, αλλά και την ομαλή επανεκκίνηση της κανονικότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, που είναι σημαντική από πλευράς δυνητικών εσόδων για την τοπική, αλλά κυρίως, για την εθνική οικονομία.
Επειδή αναγνωρίζουμε απολύτως πιθανά διαδικαστικά και πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ως Δήμος είμαστε διατεθειμένοι να παρέχουμε όσα Rapid Tests απαιτηθούν, να διασφαλίσουμε την υλικοτεχνική υποδομή και τους απαραίτητους χώρους για τα tests στις πύλες εισόδου, καθώς και τη διαμονή και τη διατροφή του προσωπικού που θα κάνει τους ελέγχους.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου
Κωνσταντίνος Π. Κουκάς
Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.