ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη σε Κύθνο και Σέριφο ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Επίσκεψη σε Κύθνο και Σέριφο ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος
Επίσκεψη στα έργα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί στα νησιά και προγραμματισμός νέων

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφθηκε την Κύθνο και τη Σέριφο, προκειμένου να δει τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια, την πορεία αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε συνεργασία με τους δημάρχους των νησιών, αλλά και μέσα από τις επαφές με τους κατοίκους, να γίνει ο προγραμματισμών νέων έργων που θα απαντήσουν στις ανάγκες των νησιωτών.

Ειδικότερα, στη Κύθνο, ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κέας – Κύθνου, Παναγιώτη Βιτάλη, τον Δήμαρχο του νησιού, Σταμάτη Γαρδέρη και συνεργάτες του, επισκέφθηκε τοΑρχαιολογικό Μουσείο που φτιάχνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, με χρηματοδότηση ύψους 750.000 ευρώ, από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη, το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο”. Το Μουσείο στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, σε κεντρικό σημείο στην Χώρα το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο το ΥΠΠΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό, σε ένα νησί με ιδιαίτερη πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα, όπως η Κύθνος, έχει σημαντικά στοιχεία πρωτοπορίας και καινοτομίας, που μπορεί να αποτελέσει “μοντέλο” για τα κτήρια, που χρησιμοποιούνται ως Μουσεία, ιδιαίτερα σε περιοχές με μικρή αρχιτεκτονική κλίμακα, που δεν «χωρούν» ογκώδη οικοδομήματα , όπως είναι ο νησιωτικός χώρος.

Ο κ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν στη συνέχεια το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, στο οποίο χρηματοδοτήθηκε νέος εξοπλισμός, με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και το γήπεδο, για το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο η δημοπράτηση της ανακατασκευής του, με προσθήκη χλοοτάπητα από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.