ΤΟΠΙΚΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές – Δείτε τα ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές – Δείτε τα ποσά

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται οι πρώτες πληρωμές επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 700.000 δικαιούχους. Το επίδομα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ.

Το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα καταβληθεί στους δικαιούχους σε δύο δόσεις ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς καυσίμων. Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη ( στον Real FM), έχει γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση των δικαιούχων με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική η οποία πέρυσι δικαιούνταν, ανεξαρτήτως περιοχής 106 ευρώ φέτος να δικαιούται 96 ευρώ εάν διαμένει στη Βουλιαγμένη αλλά 249 ευρώ εάν μένει σε ορεινές περιοχές του νομού, όπως στο Δήμο Αχαρνών. Στο κέντρο της Αθήνας, το επίδομα για τη συγκεκριμένη οικογένεια διαμορφώνεται σε 116 ευρώ. svg%3E

Σύμφωνα με την απόφαση αναφέρονται τα εξής: Το ύψος του επιδόματος της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Α. 1275/17.12.2020 (Β’ 5576) απόφασης για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των ογδόντα (80) ευρώ ούτε να υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ.

Το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους:

  • πετρέλαιο θέρμανσης
  • φυσικό αέριο
  • υγραέριο
  • καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο όταν και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα.

pagenews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.