ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρηματίας της Μυκόνου καταγγέλλει πρώην σύντροφο γνωστού μοντέλου για απάτη με 500 χρυσές λίρες

Επιχειρηματίας της Μυκόνου καταγγέλλει πρώην σύντροφο γνωστού μοντέλου για απάτη με 500 χρυσές λίρες

Σε καταγγελία προχώρησε η επιχειρηματίας και ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Α.Γ., η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε χρηματική συναλλαγή στενού συγγενικού της προσώπου με τρία αδέρφια Ρομά. Αντικείμενο της συναλλαγής ήταν 500 χρυσές λίρες έναντι 140.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες, όταν ένας στενός συγγενής της επιχειρηματία ήρθε σε επαφή με τους τρεις Ρομά μέσω τρίτου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της αγοραπωλησίας 500 χρυσών λιρών. Κανόνισαν να συναντηθούν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και το ραντεβού τους έλαβε χώρα σε γνωστό κρητικό εστιατόριο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Γλυφάδας στις 9 το βράδυ. Μεταξύ των τριών Ρομά, ήταν και ο πρώην σύντροφος γνωστού μοντέλου, ο οποίος, σύμφωνα με την επιχειρηματία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση απάτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα τρία αδέρφια Ρομά, ανέφεραν στην επιχειρηματία και στον συγγενή της ότι μια γνωστή τους η οποία βρίσκεται «άδικα στη φυλακή», πουλάει τις χρυσές λίρες που έχει στην κατοχή της και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή, διότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι η γυναίκα χρειάζεται αυτά τα χρήματα για να πληρώσει έναν γνωστό και ακριβό ποινικολόγο των Αθηνών που υποτίθεται ότι θα την βοηθούσε να αποφυλακιστεί.

Μετά το τέλος της συνάντησης, τα τρία αδέρφια αντάλλαξαν τηλέφωνα με τον συγγενή της επιχειρηματία για να επικοινωνήσουν πάλι μαζί του την επόμενη κιόλας μέρα, Τρίτη 7 Μαρτίου.

IMG_5198
Μέρος των χρημάτων που απέσπασαν τα τρία αδέρφια Ρομά για να πουλήσουν τις 500 χρυσές λίρες

Τον κάλεσαν και του ζήτησαν να βρεθούν στις 9.30 το βράδυ έξω από το γνωστό γυμναστήριο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στο νέο αυτό ραντεβού ήρθαν τα τρία αδέρφια, μαζί με το πρόσωπο που μεσολάβησε για την γνωριμία. Εκεί ήμουν παρούσα όπως κι ο συγγενής μου που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τις λίρες, συνολικά 500» λέει στο protothema.gr η Α.Γ.

Και συνεχίζει: «Η συνάντηση έγινε στο πάρκινγκ. Εγώ δεν βγήκα από το αυτοκίνητο. Όταν όμως επέστρεψε ο συγγενής μου, του είπα ότι διαφωνώ με την συναλλαγή. Φοβόμουν ότι οι λίρες θα μπορούσε να είναι κάλπικες και πως θα ήταν προτιμότερο να έχουν ελεγχθεί πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή».

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής πείστηκε και πριν προχωρήσει στη συναλλαγή κάλεσε εκ νέου τους Ρομά στο τηλέφωνο για να τους ενημερώσει σχετικά.

«Εκείνοι τότε άρχισαν να τα μασάνε αλλά τελικά συμφώνησαν και έκλεισαν ραντεβού για την επόμενη μέρα» προσθέτει η Α.Γ.

Το επόμενο πρωινό, Τετάρτη 8 Μαρτίου κι ώρα 10.00, η επιχειρηματίας μαζί με τον συγγενή της μετέβησαν σε υποκατάστημα ιδιωτικής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να προχωρήσει ο δεύτερος σε ανάληψη των χρημάτων που απαιτούνταν για την αγορά των 500 χρυσών λιρών.

Όμως η τράπεζα είχε κλείσει δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και αναρχικών ομάδων με αφορμή την πορεία διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.

«Μετά απ’ αυτό, άρπαξα την ευκαιρία και προσπάθησα να πείσω το συγγενικό μου πρόσωπο να ακυρώσει την συναλλαγή. Εκείνος λοιπόν τους κάλεσε στο τηλέφωνο και τους ενημέρωσε σχετικά. Όμως τα τρία αδέρφια άρχισαν να πιέζουν για να τον συναντήσουν. Και τελικά τον έπεισαν να τα πούνε από κοντά» συμπληρώνει η επιχειρηματίας.

Ο ρόλος του πρώην συντρόφου του γνωστού μοντέλου

Η συνάντηση κλείστηκε για την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, συγκεκριμένα στη μία το μεσημέρι, σε γνωστό εστιατόριο, στη μαρίνα Γλυφάδας. Εκεί εμφανίστηκε ο ένας εκ των τριών αδερφών που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα περιοδικά εξαιτίας της πρώην συντρόφου του, η οποία είναι γνωστό μοντέλο. Μαζί του είχε μέρος από τις λίρες που θα αγόραζε ο συγγενής της επιχειρηματία.

«Αυτός ο άνδρας άρχισε να λέει στον συγγενή μου ότι τον έχει κρεμάσει και πως η γυναίκα που έχει ανάγκη τα λεφτά και ξεπουλάει τις λίρες της, είναι σε άσχημη κατάσταση. Βοήθησε με και η οικογένεια μου θα είναι πάντα δίπλα σου, του είπε και του έδωσε τις λίρες που κρατούσε για να ελέγξει εάν είναι αυθεντικές» λέει η Α.Γ. και συνεχίζει: «Τότε εγώ του λέω, πως εννοείται ότι δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη. Τελικά η συζήτηση έληξε με εκείνον να προτείνει στον συγγενή μου να συναντηθούν στο ίδιο σημείο την επόμενη μέρα στις 10 το πρωί. Του ζήτησε να έχει πάνω του 140.000 ευρώ και εκείνος δεσμεύθηκε να φέρει τις 500 χρυσές λίρες προκειμένου να ελεγχθούν για την αυθεντικότητα τους. Η τιμή ήταν δελεαστική, όμως εκτίμησα ότι η συναλλαγή ήταν υψηλού ρίσκου και εξαιρετικά ύποπτη».

IMG_5196
Η επιχειρηματίας βιντεοσκόπησε την συναλλαγή και τις επαφές που είχε ο συγγενής της με τους τρεις Ρομά – Στη φωτογραφία το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι επιτήδειοι

Το επόμενο πρωινό, Πέμπτη 9 Μαρτίου, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής πήγε στην υποκατάστημα της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την επιχειρηματία και «σήκωσε» 140.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του.

Έπειτα κατευθύνθηκαν μαζί στο πάρκινγκ γνωστού εστιατορίου όπως είχαν συμφωνήσει με τους Ρομά. Εκεί τους περίμεναν τα τρία αδέρφια, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Audi με βουλγαρικές πινακίδες.«Οι Ρομά είπαν στον συγγενή μου να κατέβει και να μπει στο αμάξι τους» λέει η επιχειρηματίας. «Σε περίπου 20 μέτρα απόσταση από το αυτοκίνητό μας, ο συγγενής μου τους έδωσε τα χρήματα αλλά εκείνοι απέφυγαν να δώσουν τις λίρες, οπότε επέστρεψε άπραγος. Του λέω, που είναι οι λίρες; Και εκείνος μου απαντάει ότι του είπαν πως δεν είχαν μαζί τους και τις 500 και πως θα τις συμπλήρωναν για να του τις παραδώσουν όλες μαζί. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι τον κάλεσαν αμέσως στο τηλέφωνο και του είπαν ότι χρειάζονται επιπλέον 35.000 ευρώ».

Ο εύπιστος συγγενής της επιχειρηματία αναγκάστηκε να επισκεφτεί ξανά την τράπεζα του για να προχωρήσει στην ανάληψη του ποσού των 35.000 ευρώ.

Είχε συμφωνήσει να συναντηθεί με τα τρία αδέρφια στην Πέτρου Ράλλη, στον αριθμό 26. Εκεί τους έδωσε τα επιπλέον 35.000 ευρώ όμως εκείνοι δεν παρέδωσαν ποτέ τις λίρες.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες όμως τα τρία αδέρφια με διάφορες προφάσεις απέφευγαν να συναντηθούν μαζί του. Συνολικά του απέσπασαν 175.000 ευρώ. Για καλή του τύχη η συγγενής του είχε μεριμνήσει να συγκεντρώσει στοιχεία από τις συναντήσεις και τις συναλλαγές που είχε με τους τρεις Ρομά. Βιντεοσκόπησε με το κινητό της τηλέφωνο την παράδοση των χρημάτων όπως και τις επαφές, υλικό το οποίο πρόκειται να καταθέσει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην Εισαγγελία Αθηνών ώστε να προχωρήσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Την υπόθεση για λογαριασμού της επιχειρηματία και του συγγενή της έχει αναλάβει μεγάλο νομικό γραφείο των Αθηνών.

protothema.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.