ΤΟΠΙΚΑ

Έπιασαν επ’ αυτοφώρω συμμορία που ρήμαζε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο

Έπιασαν επ’ αυτοφώρω συμμορία που ρήμαζε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο
  • Εξαρθρώθηκε συμμορία μη νόμιμων αλλοδαπών που παραβίαζε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο
  • Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω με διαρρηκτικά εργαλεία στα χέρια
  • Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπής αντικειμένων και χρημάτων, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 66.650,00€

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από πολυτελείς εξοχικές κατοικίες – βίλες στη Μύκονο.

Όπως εξακριβώθηκε πρόκειται για δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, βία κατά υπάλληλων, καθώς και παράνομη είσοδο-διαμονή στη χώρα.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιολόγησης δεδομένων, προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στον τερματισμό της εγκληματικής του δραστηριότητας. Ειδικότερα, αφού προσδιορίστηκε ο τρόπος που ενεργούσαν (modus operandi) και σκιαγραφήθηκε (profiling) το πεδίο της δράσης τους, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 βραδινές ώρες, εντοπίστηκαν οι δράστες, από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, τη στιγμή που προσέγγισαν περίφραξη κατοικίας κρατώντας στα χέρια βαριοπούλα, λοστό, κιάλια, καθώς και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ παράλληλα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Άμεσα καταδιώχθηκαν και ακινητοποιήθηκαν, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: βαριοπούλα, λοστός, κιάλια,  ζευγάρια γάντια, κατσαβίδια, μπλούζες που χρησιμοποιούσαν για «full-face» κάλυψη και 1.0

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεση συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ & Β’ Δωδεκανήσου ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών. Οι δράσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται περιλαμβάνει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των όλων των αστυνομικών μονάδων και τη διενέργεια συστηματικών και κατά περίπτωση, εξειδικευμένων ελέγχων, με στόχο:

• την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και μικροεγκληματικότητας
• τη συστηματική αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών
• την αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά
• τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.