ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΑΨΥ: Εκδήλωση με θέμα την ψυχική υγεία στη Μύκονο

ΕΠΑΨΥ: Εκδήλωση με θέμα την ψυχική υγεία στη Μύκονο

Το περασμένο Σάββατο το κλιμάκιο Μυκόνου της ΚΜΨΥ σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα την Ψυχική Υγεία στα πλαίσια της Έκθεσης που συνδιοργανώθηκε με θέμα “Ψυχή και Τέχνη”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης κεντρικοί ομιλητές ήταν η Αντιγόνη Αποστολοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος PhD – Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παν/μίου Αθηνών, η Βάσια Γαρυφαλλή, Ψυχίατρος PhDc-Ψυχοεθραπεύτρια CBT και Γιώργος Βάσσος, Κλινικός Ψυχολόγος MS c.-υπ. Ψυχαναλυτής -Ε/Υ ΚΜΨΥ ΒΑ Κυκλάδων.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινότητας απέναντι σε ζητήματα ψυχικής υγείας, η καταπολέμηση του στίγματος και η ενίσχυση των κοινοτικών δεσμών της κοινότητας.

Καθώς η Μύκονος συχνά απασχολεί την ειδησεογραφία με σχεδόν αποκλειστικά αρνητικό τρόπο, είναι ιδιαιτέρως σημαντική η παρουσία της ΚΜΨΥ σε έναν τόπο με σοβαρά ψυχο-κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα θερμή και ακολούθησε μια παραγωγική συζήτηση.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μυκόνου και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην πρόσκληση της ΕΠΑΨΥ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.