ΤΟΠΙΚΑ

Επανέκδοση σπάνιου βιβλίου με λαογραφικά της Μυκόνου

Επανέκδοση σπάνιου βιβλίου με λαογραφικά της Μυκόνου

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τον Δήμο Μυκόνου και τη Βιβλιοθήκη Π.Κ. σε φωτοαναστατική έκδοση διανθισμένη με σχολιασμένο φωτογραφικό υλικό από τη Μύκονο το σπανιότατο βιβλίο (Α΄ Έκδοση Σύρος 1927) του μυκονιάτη Ιεροδιάκονου και μελετητή της λαογραφίας της Μυκόνου, Ευάγγελου Μονογυιού (1890;-1952).

Το εν λόγω βιβλίο (βλ. συνημμένο εξώφυλλο), με πλούσιο και εν πολλοίς λησμονημένο λαογραφικό υλικό, έφτασε ώς τις μέρες μας σε μόνο δυο διασωθέντα, αλλά κολοβά αντίτυπα.
Η επανέκδοσή του γίνεται με πρόλογο και επιμέλεια του Παύλου Καρβώνη (αρχαιολόγου) και του Παναγιώτη Κουσαθανά (καθηγητή και συγγραφέα). Η επανέκδοση αυτή αποτελεί δείγμα σεβασμού και πράξη δικαιοσύνης προς τη λησμονημένη μνήμη ενός από τα σεμνότερα, πλέον ασυμβίβαστα και αγνότερα μέλη της παλιάς μυκονιάτικης κοινότητας.

(Από τη Βιβλιοθήκη Π.Κ. & την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α. Μυκόνου)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.